Rolada z kurczaka z adjika, grzybami i majonezem

niezwykły i bardzo smaczny przepis, spróbuj! Świetna bułka z kurczakiem, spróbuj!
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 45 % 14 g
tłuszcze 52 % 16 g
węglowodany 3 % 1 g
204 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 21 h 20 min

wyjmij szkielet z kurczaka, zachowując skórę.

odcinamy część mięsa z niepotrzebnych części, rozprowadzając je na tuszy.

z Adjiki, suchych przypraw, czosnku przygotowujemy sos i smarujemy nim całą tuszę od wewnątrz.

składamy tuszę, wkładamy do rondla i wkładamy na noc do lodówki.

z dwóch jajek robimy omlet i układamy go na tuszy od wewnątrz.

dusić grzyby z cebulą i położyć je na omlecie.

owijamy rolkę i szyjemy nitkami.

roladę z kurczaka kładziemy na blasze do pieczenia szwem do dołu i pieczemy w piekarniku przez około godzinę, po posmarowaniu skóry majonezem.

wyjmujemy rolkę, kładziemy na niej deskę i ładunek na desce.

zostawiamy to do wieczora.

przed podaniem pokrój roladę z kurczaka na porcje.


kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal/100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Grzyby leśne - 21   kcal/100g
  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Adjika - 59   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy