szybkie ciasto z dżemem w powolnej kuchence

ciasto z dżemem to szybki sposób na przygotowanie deseru. Ciasto z dżemem w powolnej kuchence to apetyczny, delikatny i pyszny deser na herbatę w kręgu rodzinnym. A jeśli nałożysz go kremem i udekorujesz, otrzymasz świąteczną wersję.
SanctoAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 5 g
tłuszcze 4 % 3 g
węglowodany 88 % 59 g
260 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Oddziel białka od żółtek.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Białka ubijamy kroplą soli na twarde szczyty.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wymieszaj żółtka z cukrem.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Delikatnie wymieszaj białka z żółtkami

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj mąkę zmieszaną z sodą.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj dowolny dżem. Wszystko mieszamy.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wlej powstałe ciasto do miski multicookera.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wybierz tryb & quot; pieczenie", czas 65 minut. Po upływie czasu sprawdzamy ciasto suchą luciną, jeśli ciasto pozostanie na lucince, dodajemy czas pieczenia przez kolejne 10-15 minut.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wyjmij gotowe ciasto z multicookera i ostudź na ruszcie. W razie potrzeby ciasto można pokroić na dwie tortille i namoczyć w syropie lub ułożyć w śmietanie.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Udekoruj i podawaj z herbatą.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Smacznego!

ciasto jest miękkie, delikatne, aromatyczne

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Dżem dowolny - 271   kcal/100g

Podobne przepisy