szybkie ciasto z dżemem w powolnej kuchence
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Oddziel białka od żółtek.
Krok 2:
Białka ubijamy kroplą soli na twarde szczyty.
Krok 3:
Wymieszaj żółtka z cukrem.
Krok 4:
Delikatnie wymieszaj białka z żółtkami
Krok 5:
Dodaj mąkę zmieszaną z sodą.
Krok 6:
Dodaj dowolny dżem. Wszystko mieszamy.
Krok 7:
Wlej powstałe ciasto do miski multicookera.
Krok 8:
Wybierz tryb & quot; pieczenie", czas 65 minut. Po upływie czasu sprawdzamy ciasto suchą luciną, jeśli ciasto pozostanie na lucince, dodajemy czas pieczenia przez kolejne 10-15 minut.
Krok 9:
Wyjmij gotowe ciasto z multicookera i ostudź na ruszcie. W razie potrzeby ciasto można pokroić na dwie tortille i namoczyć w syropie lub ułożyć w śmietanie.
Krok 10:
Udekoruj i podawaj z herbatą.
Krok 11:
Smacznego!
ciasto jest miękkie, delikatne, aromatyczne
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Dżem dowolny - 271 kcal/100g