Charlotte z gruszkami w powolnej kuchence
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki potrzebne do zrobienia Charlotte.
Krok 2:
Gruszki umyj i obierz.
Krok 3:
Pokrój gruszki na plasterki, usuwając rdzeń i kucyki.
Krok 4:
Ubij jajka z cukrem. Ubijaj na pełnym biegu miksera przez 5 minut.
Krok 5:
Dodaj mąkę, wymieszaj.
Krok 6:
Nasmaruj miskę multicookera olejem roślinnym, połóż na dnie gruszki.
Krok 7:
Połóż trochę ciasta na wierzchu, spłaszcz.
Krok 8:
Ponownie rozłóż gruszki na cieście.
Krok 9:
Znowu ciasto i gruszki.
Krok 10:
Wlej resztki ciasta na gruszki i ustaw miskę w powolnej kuchence.
Krok 11:
Ustaw tryb "Pieczenie" i ustaw czas gotowania na 60 minut.
Krok 12:
Po ugotowaniu przenieś Charlotte z gruszkami na talerz i ostudź.
Krok 13:
Smacznego!!!
gruszki do robienia Charlotte lepiej wziąć odmiany konferencyjne lub Pakham, są bardziej aromatyczne i soczyste.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Gruszka - 42 kcal/100g
- Gruszka suszona - 246 kcal/100g
- Gruszki konserwowe - 76 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g