skład / składniki
metoda gotowania
1.Ubij masło z cukrem, aż będzie puszyste. Oddzielnie ubijamy jajka, łączymy z masą maślaną, tutaj również wlewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, dokładnie mieszamy, aż będzie gładka. Dodaj śmietanę i jagody do powstałego ciasta, wymieszaj. Ciasto jest gęste, gładkie, jednorodne.
2.& amp;nbsp; smarujemy miskę multicookera olejem roślinnym, rozprowadzamy ciasto, ustawiamy tryb & amp;laquo; pieczenie & amp; raquo; i czas - 50 minut. Po sygnale pozostawiamy ciasto w powolnej kuchence, aż ostygnie, po czym ostrożnie wyjmujemy je z miski za pomocą Sitka do pary.
3. Ser śmietankowy ubijamy blenderem do & amp; nbsp; gładkości, nie przerywając ubijania, wlewamy cukier puder i śmietanę, doprowadzamy masę do gładkości.
4. Ciasto polewamy białym lukrem, dekorujemy do smaku, na przykład świeżymi jagodami i listkami mięty.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Borówka - 36 kcal/100g