ciasto jagodowe

proste i jednocześnie bardzo smaczne ciasto jagodowe! Ciasto z jagodami zachwyci całą rodzinę! Ciasto można upiec nie tylko w powolnej kuchence, ale także w piekarniku. Jagody można stosować zarówno świeże, jak i mrożone. Masło powinno być zmiękczone przed gotowaniem.
TajasikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 6 g
tłuszcze 35 % 19 g
węglowodany 54 % 29 g
293 kcal
IG: 10 / 0 / 90

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h

1.Ubij masło z cukrem, aż będzie puszyste. Oddzielnie ubijamy jajka, łączymy z masą maślaną, tutaj również wlewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, dokładnie mieszamy, aż będzie gładka. Dodaj śmietanę i jagody do powstałego ciasta, wymieszaj. Ciasto jest gęste, gładkie, jednorodne.

2.& amp;nbsp; smarujemy miskę multicookera olejem roślinnym, rozprowadzamy ciasto, ustawiamy tryb & amp;laquo; pieczenie & amp; raquo; i czas - 50 minut. Po sygnale pozostawiamy ciasto w powolnej kuchence, aż ostygnie, po czym ostrożnie wyjmujemy je z miski za pomocą Sitka do pary.

3. Ser śmietankowy ubijamy blenderem do & amp; nbsp; gładkości, nie przerywając ubijania, wlewamy cukier puder i śmietanę, doprowadzamy masę do gładkości.

4. Ciasto polewamy białym lukrem, dekorujemy do smaku, na przykład świeżymi jagodami i listkami mięty.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Borówka - 36   kcal/100g

Podobne przepisy