Cukierki Zorza polarna
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
weź 300 mieszanki mlecznej, ubij1 / 3 puszki skondensowanego mleka i 80 gramów masła, dodaj 15 gramów wiórków kokosowych, połącz, uformuj kulki, zwiń w płatki kokosowe i na zimno przez 10 godzin.
możesz dodać 150 gramów orzechów włoskich. A cukierki na Nowy Rok są gotowe!
możesz dodać 150 gramów orzechów włoskich. A cukierki na Nowy Rok są gotowe!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Wiórki kokosowe - 592 kcal/100g
- Mleko w proszku - 465 kcal/100g