Cukierki Zorza polarna

pyszne pachnące cukierki z orzechami i marcepanem. Piękne, oryginalne, smaczne Piękne, oryginalne, smaczne
OlgaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 20 g
tłuszcze 42 % 40 g
węglowodany 37 % 35 g
520 kcal
IG: 74 / 0 / 26

metoda gotowania

czas gotowania: 20 min
weź 300 mieszanki mlecznej, ubij1 / 3 puszki skondensowanego mleka i 80 gramów masła, dodaj 15 gramów wiórków kokosowych, połącz, uformuj kulki, zwiń w płatki kokosowe i na zimno przez 10 godzin.

możesz dodać 150 gramów orzechów włoskich. A cukierki na Nowy Rok są gotowe!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Mleko skondensowane z cukrem - 324   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Wiórki kokosowe - 592   kcal/100g
  • Mleko w proszku - 465   kcal/100g

Podobne przepisy