Raffaello z migdałami ze skondensowanego mleka

lekkie, delikatne domowe Raffaello to świetna dekoracja stołu! Tradycyjnie Raffaello robi się z migdałów, ale można użyć dowolnych orzechów. Ogólnie rzecz biorąc, w cukierkach można umieścić suszone morele i suszone śliwki, które lubią.
IraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 12 g
tłuszcze 51 % 42 g
węglowodany 35 % 29 g
498 kcal
IG: 31 / 0 / 69

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h

1. Wlej 200 gramów wiórków kokosowych do głębokiej miski.
2. Dodaj mleko skondensowane. Wszystko dobrze wymieszaj.
3. Pozostaw masę na 1 godzinę, możesz więcej.
4. Wlej 50 gramów wiórków kokosowych do osobnej miski.
5. Z 1 łyżki. l słodka masa rękami zrób ciasto, umieść orzech na środku, ściśnij dłoń i uformuj kulkę.
6. Rzuć kulkę w kokos.
7. Możesz trochę trzymać naczynie ze słodyczami w lodówce.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Orzechy migdałowe - 609   kcal/100g
  • Mleko skondensowane z cukrem - 324   kcal/100g
  • Wiórki kokosowe - 592   kcal/100g

Podobne przepisy