Raffaello z migdałami ze skondensowanego mleka
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Wlej 200 gramów wiórków kokosowych do głębokiej miski.
2. Dodaj mleko skondensowane. Wszystko dobrze wymieszaj.
3. Pozostaw masę na 1 godzinę, możesz więcej.
4. Wlej 50 gramów wiórków kokosowych do osobnej miski.
5. Z 1 łyżki. l słodka masa rękami zrób ciasto, umieść orzech na środku, ściśnij dłoń i uformuj kulkę.
6. Rzuć kulkę w kokos.
7. Możesz trochę trzymać naczynie ze słodyczami w lodówce.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Orzechy migdałowe - 609 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Wiórki kokosowe - 592 kcal/100g