Sałatka z wątróbki drobiowej z marchewką

Prosta i nieskomplikowana, ale bardzo smaczna sałatka zajmie miejsce na stole. Przygotowanie jest proste i łatwe, bardzo smaczne i satysfakcjonujące.
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 35 % 8 g
tłuszcze 48 % 11 g
węglowodany 17 % 4 g
144 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Do sałatki weź wątróbkę drobiową, cebulę, marchewkę, marynatę, majonez, sól.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Drobno posiekaj cebulę, zetrzyj marchewki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Najpierw usmaż cebulę na oleju, a następnie dodaj marchewkę. Gotuj mieszając na średnim ogniu do miękkości, nie ma potrzeby specjalnego opiekania, tylko do miękkości.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Cienko pokrój ogórek.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Gotuj wątrobę z kurczaka w osolonej wodzie i ostudź.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    W salaterce włóż smażone warzywa, dodaj ogórek,

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Połóż cienko pokrojoną wątrobę.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Podczas serwowania nałóż siatkę majonezu.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Sałatka z wątróbki drobiowej z marchewką jest gotowa! podawaj natychmiast.

Sałatka z wątróbki drobiowej z marchewką-obfita i prosta, może być również podawana jako niezależne danie.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ogórki kiszone - 16   kcal/100g
  • Wątróbka drobiowa - 140   kcal/100g

Podobne przepisy