Sałatka z wątróbki drobiowej z marchewką
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Do sałatki weź wątróbkę drobiową, cebulę, marchewkę, marynatę, majonez, sól.
Krok 2:
Drobno posiekaj cebulę, zetrzyj marchewki.
Krok 3:
Najpierw usmaż cebulę na oleju, a następnie dodaj marchewkę. Gotuj mieszając na średnim ogniu do miękkości, nie ma potrzeby specjalnego opiekania, tylko do miękkości.
Krok 4:
Cienko pokrój ogórek.
Krok 5:
Gotuj wątrobę z kurczaka w osolonej wodzie i ostudź.
Krok 6:
W salaterce włóż smażone warzywa, dodaj ogórek,
Krok 7:
Połóż cienko pokrojoną wątrobę.
Krok 8:
Podczas serwowania nałóż siatkę majonezu.
Krok 9:
Sałatka z wątróbki drobiowej z marchewką jest gotowa! podawaj natychmiast.
Sałatka z wątróbki drobiowej z marchewką-obfita i prosta, może być również podawana jako niezależne danie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 16 kcal/100g
- Wątróbka drobiowa - 140 kcal/100g