absynt z cukrem

tradycyjna wersja jedzenia absyntu. Absynt z cukrem można przygotować w domu. Aby to zrobić, potrzebujesz specjalnej łyżki do absyntu z otworami, ale jeśli nie, możesz użyć zwykłego widelca.
joschkinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 5 g
29 kcal
IG: 40 / 0 / 60

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

1. Wybierz małą szklankę, Ustaw łyżkę absyntu lub zwykły widelec na górze.

2. Rozłóż kostkę cukru na łyżce (widelcu), wlej absynt na cukier.

3. Absynt jest teraz w szklance, a cukier jest dobrze namoczony. Podpalamy cukier i czekamy, aż wszystko się stopi i spłynie do szklanki.

4. Wlej napój do większej szklanki, rozcieńcz wodą w stosunku około 1: 4.

napój jest gotowy!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Absynt - 83   kcal/100g

Podobne przepisy

Powiązane i dodatkowe kategorie: