skład / składniki
metoda gotowania
aby przygotować ten przepis kulinarny, mieszamy przesianą mąkę i słoną wodę, zagniatamy ciasto i odstawiamy na pół godziny w chłodnym miejscu, przykrywając pokrywką.
następnie rozwałkuj gotowe ciasto na warstwę o grubości 5 mm, Wytnij koła za pomocą specjalnych foremek lub możesz użyć najmniejszej szklanki. Do nadzienia bierzemy mięso jagnięce, myjemy i przepuszczamy przez maszynę do mięsa. Obieramy czosnek, myjemy, a także przepuszczamy przez maszynkę do mięsa lub wyciskamy. Warzywa myjemy, siekamy, doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy do mięsa.
następnie wlej trochę śmietany (mleko kozie), ale nie więcej niż pół szklanki. Robimy pierogi. Połóż jedną łyżeczkę nadzienia na środku kółek i wyrzeźb krawędzie.
po przyklejeniu pierogów można je gotować na parze przez 40-45 minut lub gotować w osolonej wodzie przez 15 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jagnięcina chuda - 169 kcal/100g
- Baranina tłusta - 225 kcal/100g
- Baranina-mostek - 533 kcal/100g
- Jagnięcina-szynka - 232 kcal/100g
- Kotlet jagnięcy z kością - 380 kcal/100g
- Baranina - łopatka - 284 kcal/100g
- Baranina-część grzbietowa - 459 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g