Sałatka z serca z kurczakiem

pyszna sałatka z prostych potraw. Po prostu spróbuj! Ta sałatka smakuje po prostu świetnie. Kiedy jesz talerz, chcesz więcej. Można go jeść bez przystawki, ponieważ jest dość samowystarczalny. Co więcej, nie chcę przerywać smaku tej sałatki. Połączenie produktów jest bardzo udane, nie są wymagane żadne dodatki. Możesz gotować na dowolne wakacje lub po prostu na rodzinny obiad.
sharlisAuthor avatar
autor przepisu
zwycięzca Konkursu najlepszy przepis tygodnia 21-27 stycznia

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 32 % 10 g
tłuszcze 55 % 17 g
węglowodany 13 % 4 g
204 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przede wszystkim gotujemy serca z kurczaka. Aby to zrobić, wyślij je do wrzącej osolonej wody na 30 minut. Dużo soli nie jest potrzebne, jeśli tylko serca nie są całkowicie świeże. Wyjmij gotowe serca z patelni, ostudź i pokrój wzdłuż duże na 4 części, a małe na dwie. Wystające ogony-naczynia można również wyciąć, aby sałatka miała bardziej reprezentacyjny wygląd, ale można ją zostawić, jeśli gotujesz dla siebie.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Cebulę obrać, pokroić w ćwiartki i namoczyć we wrzącej wodzie przez 15 minut w małym pojemniku. Następnie spuść wodę i natychmiast wlej cebulę na 15 minut marynatą: 30 gramów octu stołowego na 1 szklankę zimnej wody. Wszystko spuszczamy.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Twardy ser zetrzyj na grubej tarce. Weź dobrej jakości ser, mam go z papryką, jest bardzo smaczny i piękny - z czerwonymi plamami. A następnym razem spróbuję zrobić taką sałatkę z wędzonym serem kiełbasianym, wydaje mi się, że nie będzie gorzej.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Umyj zieloną cebulę i drobno posiekaj. Zamiast cebuli możesz użyć świeżej pietruszki lub możesz ją połączyć - warzywa w tej sałatce nie zaszkodzą.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Gotuj jajka na twardo przez 10 minut, pozwól im leżeć w zimnej wodzie, aż całkowicie ostygną, obierz skorupkę i pokrój w kostkę. Jajka oczywiście lepiej jest wziąć domowe, z nimi sałatka okaże się znacznie bogatsza i smaczniejsza.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wlej wszystkie produkty przygotowane na sałatkę (serca z kurczaka, jajka, ser, białą i zieloną cebulę) do głębokiej miski, w której wygodnie będzie zagnieść sałatkę. Dodaj majonez i dobrze wymieszaj. Majonez lepiej jest wziąć dobrą zawartość tłuszczu-od 50%. Dostosuj ilość opatrunku do swoich upodobań. Jeśli sałatka okaże się sucha, dodaj majonez, ale nie przesadzaj, aby nie zepsuć i nie zatkać smaku.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Mieszaj delikatnie, aby nie zmiażdżyć jajek ani nie zamienić sałatki w owsiankę.Gotową sałatkę można wysłać do lodówki, aby była namoczona, a produkty wymieniły się smakami. Przed podaniem wlej sałatkę do porcjowanych talerzy i podawaj.

Sałatka z sercami z kurczaka to opcja na wakacje.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal / 100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" o zawartości tłuszczu 45% - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal / 100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal / 100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal / 100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Serce z kurczaka - 159   kcal / 100g

Podobne przepisy