Sałatka ulubiona żona

Rodzina i goście zawsze docenią tę sałatkę! Jest przygotowywany po prostu z produktów, które zawsze są w domu. Produkty są najprostsze, ale w końcu-czekamy na paletę różnych smaków i aromatów oraz na to, jak harmonijnie się przeplatają i uzupełniają! Soczystość buraków i marchwi, cierpkość orzechów, sytość mięsa, jajek i słodycz rodzynek to po prostu Symfonia ! A kto nam to wszystko wymyśla i gotuje ? Oczywiście-Żona, Mama, Babcia! Dlatego sałatka została nazwana na cześć Wielkiej mamki i po prostu kochającej kobiety ! Pamiętaj, aby ugotować !
niebieskookaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 32 % 11 g
tłuszcze 50 % 17 g
węglowodany 18 % 6 g
214 kcal
IG: 20 / 40 / 40

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj produkty. Rodzynki gotować na parze w gorącej wodzie przez 10 minut, dobrze spłukać, osuszyć.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Gotuj warzywa w wygodny sposób. Czuję się komfortowo w powolnej kuchence w trybie "na parze", marchew-15 minut, buraki-20-25 minut. Gotuj jajka przez 9 minut od momentu wrzenia i natychmiast ostudź w zimnej wodzie / więc nie będzie szarej krawędzi wokół żółtka i łatwo się obrać/.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Filety spłukać zimną wodą, osuszyć. Usuń filmy i tłuszcz, pokrój na niezbyt małe kawałki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Następnie posolić filety, dodać pieprz, ulubione przyprawy, wymieszać i odstawić na 8-10 minut, podczas gdy patelnia i olej się nagrzewają.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Smaż filet, aż będzie lekko rumiany, gotuje się szybko, 5-7 minut, nie wysuszaj. Filet powinien być soczysty, pachnący, w pełni ugotowany. Ogrzewanie jest średnie. Pozwól filetom ostygnąć.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    W międzyczasie zetrzyj ser, jajka, marchewkę, buraki na grubej tarce w osobnych miseczkach. Następnie posolić buraki, dodać posiekane orzechy i czosnek, 2 łyżki. l. niskotłuszczowy majonez-wymieszaj. Lekko posolić marchewki, dodać rodzynki, 1,5 łyżki. l majonez-wymieszaj. Dodaj 2 łyżki do sera. l. majonez-wymieszaj .

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Składamy sałatkę warstwami. 1 warstwa-filet. Należy go pokroić na mniejsze kostki. Nałóż siatkę majonezu na wierzch. Spłaszcz wszystko.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    2. warstwa to ser, wystarczy go równomiernie rozprowadzić.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    3. warstwa-jajka, spłaszcz je, nałóż siatkę majonezu na wierzch i ponownie ostrożnie rozprowadź.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    4. warstwa to marchewka, rozprowadź ją równomiernie.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    I 5. warstwa końcowa-burak. Rozłóż buraki równomiernie, nałóż na wierzch i wygładź siatkę majonezową. Następnie przykryj i odłóż na 1,5-2 godziny do impregnacji w lodówce / może być na noc/.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Następnie ostrożnie zdejmij oba pierścienie, udekoruj, jak dusza zapragnie i możesz podać. W dni powszednie możesz łatwiej dekorować, ale w święta KRIATIV i pokazać wyobraźnię. Tę sałatkę można przygotować z wyprzedzeniem, co jest wygodne w święta i będzie tylko smaczniejsze !

sałatka będzie wyglądać bardzo efektownie ugotowana w formie dzielonej i z pierścieniem pośrodku, ponieważ wszystkie warstwy będą widoczne cudownie i apetycznie.
co wygodne, ta sałatka zawsze może być dostosowana do gustów Twojej rodziny. Mięso można wziąć w dowolny sposób, w zależności od smaku lub dostępności. Będzie pyszny nie tylko ze smażonym, ale także z gotowanym. Mięso zawsze można zastąpić grzybami. Majonez można stosować w domu, z różnymi dodatkami.. I myślę, że majonez, który jadł, będzie jadł i kochał. Musisz tylko ugotować ten, który jest zdrowszy, ale będzie pyszny Z Każdym-to sprawdzone ! Miły bonus-danie jest niskokaloryczne i samowystarczalne, może zastąpić obiad. Lekki i sycący, dlatego jest tak popularny na wakacje lub romantyczną kolację. Zastanawiacie się jeszcze ?! Śmiało gotuj !

podstawowy czas gotowania wynosi 30 minut, wskazany jest minimalny czas, biorąc pod uwagę przygotowanie żywności, impregnację sałatki i dekorację.
zastosowano dzieloną formę d 24 cm i pierścień do robienia sałatek d 9 cm, h 4 cm.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Ser "Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Curry - 352   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Rodzynki - 280   kcal/100g
  • Kiszmisz - 279   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g
  • Włoska mieszanka ziół - 259   kcal/100g

Podobne przepisy