skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty. Rodzynki gotować na parze w gorącej wodzie przez 10 minut, dobrze spłukać, osuszyć.
Krok 2:
Gotuj warzywa w wygodny sposób. Czuję się komfortowo w powolnej kuchence w trybie "na parze", marchew-15 minut, buraki-20-25 minut. Gotuj jajka przez 9 minut od momentu wrzenia i natychmiast ostudź w zimnej wodzie / więc nie będzie szarej krawędzi wokół żółtka i łatwo się obrać/.
Krok 3:
Filety spłukać zimną wodą, osuszyć. Usuń filmy i tłuszcz, pokrój na niezbyt małe kawałki.
Krok 4:
Następnie posolić filety, dodać pieprz, ulubione przyprawy, wymieszać i odstawić na 8-10 minut, podczas gdy patelnia i olej się nagrzewają.
Krok 5:
Smaż filet, aż będzie lekko rumiany, gotuje się szybko, 5-7 minut, nie wysuszaj. Filet powinien być soczysty, pachnący, w pełni ugotowany. Ogrzewanie jest średnie. Pozwól filetom ostygnąć.
Krok 6:
W międzyczasie zetrzyj ser, jajka, marchewkę, buraki na grubej tarce w osobnych miseczkach. Następnie posolić buraki, dodać posiekane orzechy i czosnek, 2 łyżki. l. niskotłuszczowy majonez-wymieszaj. Lekko posolić marchewki, dodać rodzynki, 1,5 łyżki. l majonez-wymieszaj. Dodaj 2 łyżki do sera. l. majonez-wymieszaj .
Krok 7:
Składamy sałatkę warstwami. 1 warstwa-filet. Należy go pokroić na mniejsze kostki. Nałóż siatkę majonezu na wierzch. Spłaszcz wszystko.
Krok 8:
2. warstwa to ser, wystarczy go równomiernie rozprowadzić.
Krok 9:
3. warstwa-jajka, spłaszcz je, nałóż siatkę majonezu na wierzch i ponownie ostrożnie rozprowadź.
Krok 10:
4. warstwa to marchewka, rozprowadź ją równomiernie.
Krok 11:
I 5. warstwa końcowa-burak. Rozłóż buraki równomiernie, nałóż na wierzch i wygładź siatkę majonezową. Następnie przykryj i odłóż na 1,5-2 godziny do impregnacji w lodówce / może być na noc/.
Krok 12:
Następnie ostrożnie zdejmij oba pierścienie, udekoruj, jak dusza zapragnie i możesz podać. W dni powszednie możesz łatwiej dekorować, ale w święta KRIATIV i pokazać wyobraźnię. Tę sałatkę można przygotować z wyprzedzeniem, co jest wygodne w święta i będzie tylko smaczniejsze !
sałatka będzie wyglądać bardzo efektownie ugotowana w formie dzielonej i z pierścieniem pośrodku, ponieważ wszystkie warstwy będą widoczne cudownie i apetycznie.
co wygodne, ta sałatka zawsze może być dostosowana do gustów Twojej rodziny. Mięso można wziąć w dowolny sposób, w zależności od smaku lub dostępności. Będzie pyszny nie tylko ze smażonym, ale także z gotowanym. Mięso zawsze można zastąpić grzybami. Majonez można stosować w domu, z różnymi dodatkami.. I myślę, że majonez, który jadł, będzie jadł i kochał. Musisz tylko ugotować ten, który jest zdrowszy, ale będzie pyszny Z Każdym-to sprawdzone ! Miły bonus-danie jest niskokaloryczne i samowystarczalne, może zastąpić obiad. Lekki i sycący, dlatego jest tak popularny na wakacje lub romantyczną kolację. Zastanawiacie się jeszcze ?! Śmiało gotuj !
podstawowy czas gotowania wynosi 30 minut, wskazany jest minimalny czas, biorąc pod uwagę przygotowanie żywności, impregnację sałatki i dekorację.
zastosowano dzieloną formę d 24 cm i pierścień do robienia sałatek d 9 cm, h 4 cm.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Curry - 352 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Włoska mieszanka ziół - 259 kcal/100g