skład / składniki
metoda gotowania
1. Pokrój połowę ziemniaków w paski i gotuj na głębokim tłuszczu. Jeśli jesteś gotowy, połóż go na ręczniku papierowym, aby usunąć nadmiar tłuszczu.
2. Pozostałe ziemniaki gotujemy bez obierania. Czyścimy i kroimy również w paski.
3. Ugotuj jajka przepiórcze, obierz je i pokrój na pół w paski. Ogórki są również krojone.
4. Usuń skórę z kurczaka i pokrój mięso na średnie kawałki.
5. Wszystkie produkty są łączone w jednym pojemniku. Sól sałatkę, dodaj majonez. Mieszać.
6. Rozłóż sałatkę na talerzu. Wykonujemy wgłębienie w postaci gniazda. Pięknie układamy ziemniaki.
7. Pokrój koperek i umieść go na środku, a całe jajka przepiórcze na wierzchu zieleni.
danie jest gotowe. Zaleca się przygotowanie sałatki na krótko przed spożyciem, aby ziemniaki były chrupiące.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Jajko przepiórcze - 168 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 11 kcal/100g