skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
W dobrze osolonej wodzie gotuj głowy szczupaka do miękkości przez 20 minut.Spuść wodę i ostudź głowy.Podczas gdy głowy gotują się, wkładamy jajka i ziemniaki do gotowania.
Krok 2:
Oddziel mięso szczupaka od kości, dokładnie sprawdź obrane mięso szczupaka z małych kości.
Krok 3:
Weź patelnię, wlej na nią 100 gramów. nierafinowanego oleju, pokroić 2 duże cebule w kostkę i smażyć na małym ogniu przez 10 minut do miękkości.
Krok 4:
Obierz jajka, pokrój w kostkę i dodaj do talerza do ryby.
Krok 5:
Gotowaną cebulę przenosimy z całym olejem na talerz do pozostałych składników
Krok 6:
Ziemniaki ugotowane, schłodzone, obrane,pokrojone w kostkę i również dodane.
Krok 7:
Drobno posiekaj zieloną cebulę i dodaj do sałatki
Krok 8:
Sól i pieprz do smaku,ale możesz tego nie robić, ponieważ głowy szczupaka gotowano w dobrze osolonej wodzie
Krok 9:
Wymieszaj gotową sałatkę.Nie trzeba dodawać oleju roślinnego, ponieważ wystarczy olej z cebuli.Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Szczupak w sosie pomidorowym - 108 kcal/100g
- Szczupak gotowany - 98 kcal/100g
- Szczupak przypływowy - 90 kcal/100g
- Szczupak świeży - 82 kcal/100g
- Szczupak faszerowany - 141 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g