pasztet z kurczaka
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
bierzemy żołądki z kurczaka i gotujemy w słonej wodzie przez 1,5 godziny. W tym czasie pocieramy marchewki na grubej tarce, kroimy cebulę i smażymy wszystko na małym ogniu. Marynujemy część cebuli w occie. Następnie dodaj pokrojone żołądki z kurczaka i trochę wody. Lekko dusić z dodatkiem ziela angielskiego i liści laurowych. (jeśli pozostało dużo wody, możesz zagęścić mąką lub mieloną bułką tartą).
wkładamy to wszystko do blendera. Dodaj trochę musztardy, ugotowane jajka (bez skorupy) i marynowaną cebulę. Dodaję też trochę nierafinowanego oleju roślinnego.
zmiel w blenderze na gładką masę. Po przeniesieniu do miski i lodówki.
pyszne!
wkładamy to wszystko do blendera. Dodaj trochę musztardy, ugotowane jajka (bez skorupy) i marynowaną cebulę. Dodaję też trochę nierafinowanego oleju roślinnego.
zmiel w blenderze na gładką masę. Po przeniesieniu do miski i lodówki.
pyszne!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Musztarda stołówka - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Żołądki z kurczaka - 114 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g