pasztet z kurczaka

Poczęstuj swoją rodzinę tym pasztetem - będą zachwyceni! Pasztet z wątróbki drobiowej. Smaczne i szybkie. Najlepsze na śniadanie. Długo miałem gotować. Wszystko kończyło się po ugotowaniu żołądków - zostały zjedzone przez domowników.
IFuzzAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 70 % 14 g
tłuszcze 20 % 4 g
węglowodany 10 % 2 g
105 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 40 min
bierzemy żołądki z kurczaka i gotujemy w słonej wodzie przez 1,5 godziny. W tym czasie pocieramy marchewki na grubej tarce, kroimy cebulę i smażymy wszystko na małym ogniu. Marynujemy część cebuli w occie. Następnie dodaj pokrojone żołądki z kurczaka i trochę wody. Lekko dusić z dodatkiem ziela angielskiego i liści laurowych. (jeśli pozostało dużo wody, możesz zagęścić mąką lub mieloną bułką tartą).
wkładamy to wszystko do blendera. Dodaj trochę musztardy, ugotowane jajka (bez skorupy) i marynowaną cebulę. Dodaję też trochę nierafinowanego oleju roślinnego.
zmiel w blenderze na gładką masę. Po przeniesieniu do miski i lodówki.
pyszne!



kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Musztarda stołówka - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Żołądki z kurczaka - 114   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g

Podobne przepisy