herbata ze świeżych jabłek dziczyzny
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
1. Umyj jabłka.
2. Pokroić
3. Zmiażdż (lub grubo zmiel blenderem), jeśli jest bardzo kwaśny, dodaj trochę cukru lub miodu
3A.jeśli nadal są świeże owoce dzikiej róży, lekko rozdaj je tłuczkiem ziemniaczanym. Nie trzeba ciąć i mielić, w środku są włókna, jeśli przykleją się do podniebienia w ustach, nieprzyjemne.
4. Zalać wrzącą wodą i odstawić na godzinę.
2. Pokroić
3. Zmiażdż (lub grubo zmiel blenderem), jeśli jest bardzo kwaśny, dodaj trochę cukru lub miodu
3A.jeśli nadal są świeże owoce dzikiej róży, lekko rozdaj je tłuczkiem ziemniaczanym. Nie trzeba ciąć i mielić, w środku są włókna, jeśli przykleją się do podniebienia w ustach, nieprzyjemne.
4. Zalać wrzącą wodą i odstawić na godzinę.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Dzika róża świeża - 51 kcal/100g
- Dzika róża sucha - 253 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g