skład / składniki
gotowanie krok po kroku
układamy na stole wszystkie składniki, które zebraliśmy do gotowania. Zaczynamy od pieczarek. Kroimy je na piękne kawałki. Kładziemy mały rondel na małym ogniu. Napełnij go 50 gramami oleju słonecznikowego i wrzuć grzyby. Przykryj rondel pokrywką i odczekaj 8 minut.
nie martw się o nieobecność, pieczarki wydzielą wystarczającą ilość soku podczas duszenia. Nawiasem mówiąc, nadal będziemy go potrzebować, więc w żadnym wypadku nie pozbywaj się gnojowicy. Wyłącz ogień po zakończeniu gaszenia.
& nbsp;wyjmujemy patelnię. Powinien być głęboki, z wysokimi bokami. Zwykłe zejdzie, ale wtedy kolejna część gotowania będzie trudniejsza. Umieść pół pierścienia cebuli na patelni, przed wylaniem całego pozostałego oleju słonecznikowego z zestawu składników.
smażyć cebulę, aż zacznie się złocić. Teraz dodaj surowy ryż umyty pod kranem, a także grzyby. Dodaj pieprz i sól, mieszając. Ogień pieca powinien być słaby, a smażenie powinno trwać 10 minut. Ale to nie koniec.
napełnij prażone warzywa 200 gramami wody. Zamykamy patelnię i dusimy. Będziesz potrzebował co najmniej dziesięciu minut, skorygowanych o margines błędu.& nbsp;w tym czasie ryż powinien wchłonąć wodę. Wyłącz, ale zostaw pokrywkę na patelni. Niech marnieje w parze.
dostajemy kapustę, gotujemy w rondlu, we wrzącej wodzie. Czekamy, aż stanie się miękka i przestanie chrupać. Wyciągamy Kachan i otwieramy jego liście. Wkładamy do nich nadzienie z patelni i zwijamy pisemną kopertę. Wkładamy gołąbki do rondla, wlewamy wodę, a w tym momencie stosuje się długo opóźniony bulion grzybowy, który będzie towarzyszył gołąbkom przez następne 15 minut, aż woda się zagotuje.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Ryż - 344 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g