skład / składniki
metoda gotowania
co możemy powiedzieć, kanapki z masłem i serem można bezpiecznie przypisać potrawom nie tylko w pośpiechu, ale w bardzo szybkim tempie. Są tak łatwe, szybkie i proste w przygotowaniu, że poradzi sobie nawet dziecko. Nawiasem mówiąc, jest to również jedno z pierwszych dań, od których możesz zacząć poznawać dzieci z gotowaniem.
najważniejszą i fundamentalną rzeczą w prostych kanapkach z masłem i serem jest jakość i świeżość produktów. Od tego będzie zależeć absolutny smak gotowych kanapek. Wskazane jest, aby chleb był świeży, ale nie rozpadał się i bardzo kruszył. Czarny, biały, pełnoziarnisty, bagietka-nie ma znaczenia, najważniejsze jest to, że pasuje do Twoich upodobań. Dobry do takich kanapek nadaje się chleb, który jest sprzedawany w już pokrojonej formie, na tosty.
masło powinno być z pewnością naturalne, dobrej jakości, świeże (nie zjełczałe i nie zwietrzałe) i nie tylko z zamrażarki. To samo dotyczy wyboru ser do kanapek. Wybierz naturalny twardy ser, a nie produkt serowy, o przyjemnym dla Ciebie smaku, świeży.
Tak więc, mając wszystkie niezbędne składniki w magazynie, sam proces gotowania zajmie kilka minut. Pokrój chleb na plastry o grubości około 5 mm, na każdy plasterek nałóż warstwę masła. Rozłóż go równomiernie na powierzchni chleba specjalnym ze specjalnymi zadziorami, nieostrym nożem lub zwykłym, ale niezbyt wąskim.
ser pokroić w plastry o grubości około 2 mm i ułożyć na warstwie masła.
możesz ozdobić taką kanapkę gałązką świeżych ziół według własnego gustu.
kanapki z masłem i serem należy podawać bezpośrednio po ugotowaniu, aby ser nie wysychał, a masło zachowało akceptowalną twardość.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser"Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser "stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser"aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Biały chleb - 266 kcal/100g