najszybszymi kanapkami śniadaniowymi pozostają tzw. „zimne & rdquo;, które nie wymagają kuchenki, piekarnika ani żadnej innej techniki do przygotowania. Przepisy są prawdopodobnie najliczniejsze, ponieważ nie są ograniczone niczym. Do napełniania buterów możesz wziąć to, czego dusza zapragnie, zaczynając od tradycyjnych: kiełbasy, sera, masła - a kończąc na bardziej egzotycznych i drogich, takich jak krewetki, awokado, czerwone ryby, kawior, ananasy.
pięć najczęściej używanych składników w przepisach na kanapki śniadaniowe:
Produkt | kalorie kcal w 100g | białka G w 100g | tłuszcze G w 100g | węglowodany G w 100g |
---|---|---|---|---|
twardy ser | 366 | 24.1 | 29.5 | 0.3 |
jaja | 157 | 12.7 | 10.9 | 0.7 |
chleb | 254 | 7.6 | 0.8 | 49.2 |
masło | 734 | 0.5 | 82.5 | 0.8 |
Baton | 273 | 8 | 3 | 50 |
przetłumaczone słowo & bdquo;kanapka & rdquo; oznacza coś w rodzaju & bdquo;chleb i masło & rdquo;. Ale z biegiem lat straciło swoje pierwotne znaczenie i jest dziś używane do definiowania zimnych i gorących przekąsek zarówno z chlebem i masłem, jak i bez tych dwóch produktów. Na przykład zamiast chleba mogą być: ciasta, bułki, chleb pita, pieczywo, frytki. A zamiast masła: miękki ser, pasztet, makaron, dżem lub nic.
Klasyczna angielska kanapka to kromka tostera z cienką warstwą dżemu lub marmolady. W naszym kraju najczęstszym jest chleb z kiełbasą z dodatkiem innych składników w różnych odmianach: masła, margaryny, majonezu, keczupu.
jeśli chcesz zrobić gorącą kanapkę na śniadanie, możesz użyć patelni, piekarnika, kuchenki mikrofalowej. Aby przyspieszyć proces gotowania, warto wcześniej pokroić produkty i przechowywać je w torbie, aby w razie potrzeby natychmiast je uruchomić. Ogólnie rzecz biorąc, możesz wcześniej przykleić kanapki, a następnie zamrozić je porcjami i podgrzać w piekarniku. Robić w tym samym czasie dowolne kształty i rozmiary, co najmniej dwa, co najmniej pięć pięter))
pięć najszybszych przepisów na kanapki śniadaniowe:
nazwa potrawy | Czas gotowania | kalorie kcal w 100g | oceną użytkowników |
---|---|---|---|
nadziewana bułka jajkiem, serem i boczkiem | 3 min | 273 | +37 |
Słodkie kanapki z bananem, skondensowanym mlekiem i cynamonem | 5 min | 274 | +60 |
kanapka Caprese | 5 min | 191 | +155 |
kanapki z czerwoną rybą i masłem | 5 min | 204 | +90 |
olej kawiorowy | 5 min | 334 | +64 |
kolejny ciekawy sposób na takie kanapki. Ser, kiełbasa, warzywa, warzywa (pomidory, papryka, cebula, oliwki) są krojone w kostkę, mieszane w jedną mieszaninę i przechowywane w torbie bez soli. Kiedy trzeba zrobić kanapkę śniadaniową, po prostu układa się ją na kromkach chleba i piecze na patelni po obu stronach. Ze względu na ser mieszanka przykleja się do miękiszu. Ta porcja jest również dobra, ponieważ podczas gryzienia nadzienie nie wypada i nie czołga się w różnych kierunkach (zwłaszcza jeśli jest w nim pomidor).