Sałatka z gotowanych buraków z majonezem i czosnkiem
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
ugotuj buraki. Zetrzyj na drobnej tarce.
zetrzyj czosnek na drobnej tarce.
dodaj majonez. Wymieszać.
sól do smaku.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g