nadzienie do pasztecików ziemniak cebula masło
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
aby przygotować nadzienie, ziemniaki należy umyć, obrać i ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Cebulę obrać, drobno posiekać i podsmażyć na maśle. Dodaj smażoną cebulę do ziemniaków i dobrze zmiel.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g