skład / składniki
gotowanie krok po kroku
przepis kulinarny lecho z cukinii na zimę przeczytałem w jednym czasopiśmie kulinarnym. Ten przepis został wypróbowany przez czas i ludzi. Po wykonaniu poniższego przepisu nie możesz się pomylić. Pyszne zapasy na zimę nigdy nie są zbędne.
posiekaną cebulę i startą marchewkę umieszcza się na dużej patelni. Dodaj olej słonecznikowy i wyślij do gulaszu. Nie mamy więcej niż 10 minut na przygotowanie pozostałych składników. Cukinię i paprykę kroi się w kostkę i układa na dużej misce. Następnie rozprowadza się tam koncentrat pomidorowy i dodaje wodę, która 2 razy przekracza objętość pasty, dodaje się sól. Cukier granulowany, marchew i cebula są dokładnie mieszane. Nasze składniki są wysyłane w dużej misce do duszenia przez 35-40 minut od momentu ich wrzenia. Przed zakończeniem dodaje się ocet. Następnie zawartość układa się w słoikach i zwija. Jedzenie jest gotowe!
w ten sposób nauczyliśmy się robić lecho z cukinii na zimę. Zimą to danie jest spożywane zarówno na ciepło, jak i na zimno. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal / 100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g