lecho z cukinii z koncentratem pomidorowym i papryką na zimę

Szalenie apetyczny, prosty i szybki! Zwierzęta będą zachwycone!
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 1 g
tłuszcze 33 % 5 g
węglowodany 60 % 9 g
82 kcal
IG: 56 / 0 / 44

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.

przepis kulinarny lecho z cukinii na zimę przeczytałem w jednym czasopiśmie kulinarnym. Ten przepis został wypróbowany przez czas i ludzi. Po wykonaniu poniższego przepisu nie możesz się pomylić. Pyszne zapasy na zimę nigdy nie są zbędne.
posiekaną cebulę i startą marchewkę umieszcza się na dużej patelni. Dodaj olej słonecznikowy i wyślij do gulaszu. Nie mamy więcej niż 10 minut na przygotowanie pozostałych składników. Cukinię i paprykę kroi się w kostkę i układa na dużej misce. Następnie rozprowadza się tam koncentrat pomidorowy i dodaje wodę, która 2 razy przekracza objętość pasty, dodaje się sól. Cukier granulowany, marchew i cebula są dokładnie mieszane. Nasze składniki są wysyłane w dużej misce do duszenia przez 35-40 minut od momentu ich wrzenia. Przed zakończeniem dodaje się ocet. Następnie zawartość układa się w słoikach i zwija. Jedzenie jest gotowe!
w ten sposób nauczyliśmy się robić lecho z cukinii na zimę. Zimą to danie jest spożywane zarówno na ciepło, jak i na zimno. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal / 100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g

Podobne przepisy