makaron z pieczarkami z kurczaka i serem
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1.Filet z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić na te same małe kawałki.
2.Włóż do głębokiej patelni z rozgrzanym olejem roślinnym, solą i smaż, czasami mieszając, przez około 10 minut.
3.Pieczarki obrać, umyć i drobno posiekać.
4.Po upływie czasu włóż filet z kurczaka i smaż przez około 10 minut.
5.Dodaj miękki ser topiony i smaż, aż ser całkowicie się rozpuści.
6.Makaron gotujemy do miękkości zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.
7.Dodaj wodę i dokładnie umyj makaron.
8.Przenieś makaron na patelnię z grzybami i kurczakiem, wymieszaj i podgrzewaj przez 3 minuty.
makaron z kurczakiem, grzybami i serem jest gotowy!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal/100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g