cukierki na ksylitolu
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
1. Wymieszaj wszystkie składniki oprócz płatków kokosowych, umieszczając je w rondlu i umieszczając w łaźni wodnej. Powinna uzyskać jednorodną masę.
2. Pozwól mu trochę ostygnąć, a następnie włóż do lodówki na pół godziny.
3. Zroluj kulki ze schłodzonej masy, zwiń je w płatki kokosowe, układając na szerokim talerzu.
4. Włóż uformowane cukierki do lodówki na 1 godzinę.
gotowe!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko kokosowe - 230 kcal/100g
- Wiórki kokosowe - 592 kcal/100g
- Ekstrakt waniliowy - 321 kcal/100g
- Olej kokosowy - 925 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal/100g
- Mielony cynamon - 247 kcal/100g
- Ksylitol - 243 kcal/100g