cukierki na ksylitolu

cukierki z ksylitolem to uczta dla tych, którzy myślą o swojej sylwetce! Cudownie pyszne cukierki Kokosowe. A co najważniejsze-nie szkodliwe, zamiast cukru używam ksylitolu. Ksylitol, jeśli ktoś nie wie, jest słodzikiem-substytutem cukru dla osób, które go nie spożywają z różnych powodów. Te cukierki szybko topią się w dłoniach, ale uwierz mi, nie pozostają w nich przez długi czas:))) i są łatwo przyswajalne. Taki przysmak można włączyć do menu z dietą niskowęglowodanową.
MarikusiaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 5 g
tłuszcze 83 % 60 g
węglowodany 10 % 7 g
563 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min

1. Wymieszaj wszystkie składniki oprócz płatków kokosowych, umieszczając je w rondlu i umieszczając w łaźni wodnej. Powinna uzyskać jednorodną masę.
2. Pozwól mu trochę ostygnąć, a następnie włóż do lodówki na pół godziny.
3. Zroluj kulki ze schłodzonej masy, zwiń je w płatki kokosowe, układając na szerokim talerzu.
4. Włóż uformowane cukierki do lodówki na 1 godzinę.

gotowe!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko kokosowe - 230   kcal/100g
  • Wiórki kokosowe - 592   kcal/100g
  • Ekstrakt waniliowy - 321   kcal/100g
  • Olej kokosowy - 925   kcal/100g
  • Gałka muszkatołowa - 556   kcal/100g
  • Mielony cynamon - 247   kcal/100g
  • Ksylitol - 243   kcal/100g

Podobne przepisy