pieczony Chechil

świetna i niezwykła przekąska do piwa-przygotuj i zadzwoń do znajomych! Jedna z ulubionych przekąsek do napoju chmielowego jest prosta i szybka w przygotowaniu, a okazuje się niezwykle smaczna. Spróbuj!
NaritaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 36 % 16 g
tłuszcze 60 % 27 g
węglowodany 4 % 2 g
326 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 20 min

1. Oddziel ser na włókna.

2. Rozgrzej patelnię, włóż masło.

3. Włóż ser do oleju, smaż go na małym ogniu, aż się zarumieni. Jeśli chcesz pojedyncze włókna, mieszaj. Wolę nie przeszkadzać.

4. Odwróć, usmaż z drugiej strony.

5. Na koniec skrop przekąskę sokiem z cytryny.

Wesołych spotkań!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Chechil - 313   kcal/100g

Podobne przepisy