pieczony Chechil
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
1. Oddziel ser na włókna.
2. Rozgrzej patelnię, włóż masło.
3. Włóż ser do oleju, smaż go na małym ogniu, aż się zarumieni. Jeśli chcesz pojedyncze włókna, mieszaj. Wolę nie przeszkadzać.
4. Odwróć, usmaż z drugiej strony.
5. Na koniec skrop przekąskę sokiem z cytryny.
Wesołych spotkań!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Chechil - 313 kcal/100g