Karasiki w śmietanie z pietruszką
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Najpierw musisz wyczyścić rybę. Usuń łuski, wypatrosz brzuch i pamiętaj, aby usunąć skrzela, jeśli gotujesz rybę z głową.
Krok 2:
Weź mąkę.
Krok 3:
Dodaj do niego sól i wymieszaj z mąką.
Krok 4:
Wziąłem mrożoną pietruszkę.
Krok 5:
W brzuchu ryby wkładamy pietruszkę.
Krok 6:
Rzuć naszego karasika w mąkę.
Krok 7:
I na patelni rozgrzanej olejem połóż rybę.
Krok 8:
Smaż karasiki z obu stron na złoty kolor.
Krok 9:
Teraz musisz polać tę już pyszną śmietaną. I gotuj jeszcze trochę.
Krok 10:
Śmietana trochę zgęstnieje.To wszystko gotowe.
Krok 11:
Można ozdobić koprem, zieloną cebulą na wierzchu(kto lubi).
Krok 12:
SMACZNEGO!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g