pieczone karasiki w śmietanie z natką pietruszki

Spróbuj karasików w śmietanie-polizasz palce! Mięso jest delikatne, a skórka chrupiąca i rumiana! Aromatyczny ze względu na pietruszkę, a śmietana jako pyszny sos.
NadziejaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 12 % 3 g
tłuszcze 72 % 18 g
węglowodany 16 % 4 g
189 kcal
IG: 75 / 0 / 25

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Najpierw musisz wyczyścić rybę. Usuń łuski, wypatrosz brzuch i pamiętaj, aby usunąć skrzela, jeśli gotujesz rybę z głową.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Weź mąkę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj do niego sól i wymieszaj z mąką.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wziąłem mrożoną pietruszkę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    W brzuchu ryby wkładamy pietruszkę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Rzuć naszego karasika w mąkę.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    I na patelni rozgrzanej olejem połóż rybę.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Smaż karasiki z obu stron na złoty kolor.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Teraz musisz polać tę już pyszną śmietaną. I gotuj jeszcze trochę.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Śmietana trochę zgęstnieje.To wszystko gotowe.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Można ozdobić koprem, zieloną cebulą na wierzchu(kto lubi).

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    SMACZNEGO!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy