pieczone kiełbaski rumianku

Pokonaj zwierzęta! Proste, smaczne i oryginalne! To zwykłe śniadanie, ale niezwykle udekorowane.
EllisaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 24 % 6 g
tłuszcze 68 % 17 g
węglowodany 8 % 2 g
188 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.

najpierw kroimy kiełbaski na dwie części wzdłuż, a następnie z jednej strony przecinamy je na całej długości.

wykałaczką obiemy końce każdej kiełbasy, kładziemy na patelni rozgrzanej masłem, lekko smażymy i wbijamy jajko przepiórcze w środek.

jak tylko jajko zostanie usmażone, ostrożnie wyjmij smażone kiełbaski z patelni, połóż je na talerzach, udekoruj liśćmi ogórków i koperku.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Świeże ogórki - 15   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kiełbaski "mleczne" - 266   kcal/100g
  • Kiełbaski"ruskie" - 243   kcal/100g
  • Kiełbaski wieprzowe - 324   kcal/100g
  • Parówki konserwowe - 228   kcal/100g
  • Jajko przepiórcze - 168   kcal/100g

Podobne przepisy