pieczone kiełbaski rumianku
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
najpierw kroimy kiełbaski na dwie części wzdłuż, a następnie z jednej strony przecinamy je na całej długości.
wykałaczką obiemy końce każdej kiełbasy, kładziemy na patelni rozgrzanej masłem, lekko smażymy i wbijamy jajko przepiórcze w środek.
jak tylko jajko zostanie usmażone, ostrożnie wyjmij smażone kiełbaski z patelni, połóż je na talerzach, udekoruj liśćmi ogórków i koperku.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Świeże ogórki - 15 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbaski "mleczne" - 266 kcal/100g
- Kiełbaski"ruskie" - 243 kcal/100g
- Kiełbaski wieprzowe - 324 kcal/100g
- Parówki konserwowe - 228 kcal/100g
- Jajko przepiórcze - 168 kcal/100g