pasztet z kawioru z dorsza

miłośnicy ryb zostaną zaatakowani! Pyszne, szybkie i proste!
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 4 g
tłuszcze 84 % 47 g
węglowodany 9 % 5 g
449 kcal
IG: 40 / 60 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.

kawior dorsza kupiony w sklepie często ma słony i nie taki, jak chcieliśmy smak. Chcę zasugerować kulinarny przepis na przygotowanie wspaniałej przekąski do stołu z takiego kawioru. Możesz podawać takie jedzenie z kromką czarnego chleba lub cienkim naleśnikiem.
najpierw musisz rozgnieść kawior dorsza łyżką, aby zmiażdżyć jajka. Następnie ubij kawior mikserem i wlej olej roślinny cienkim strumieniem. Ubij kawior z masłem, aż zostanie wchłonięty przez kawior, około 3 minut. Olej roślinny można dodać nieco więcej niż 600-800 gr.. im więcej oleju, tym bardziej puszysty będzie kawior i nie zepsuje się tak bardzo w lodówce.
drobno posiekaj cebulę lub możesz ją nawet zetrzeć. Posiekaną cebulę, aby gorycz zniknęła, należy umieścić w kuchence mikrofalowej na kilka sekund.
 dodaj cebulę do ubitego kawioru, posyp sokiem z cytryny. Następnie dodaj biały chleb namoczony w mleku lub wodzie lub startą bułkę tartą, wszystko wymieszaj mikserem.
każdy inny kawior, zarówno morski, jak i rzeczny, może być używany jako kawior.
połóż gotowy kawior z dorsza na kromce czarnego chleba, udekoruj ziołami i połową oliwki.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Biały chleb - 266   kcal/100g
  • Kawior z dorsza - 115   kcal/100g

Podobne przepisy