skład / składniki
gotowanie krok po kroku
kawior dorsza kupiony w sklepie często ma słony i nie taki, jak chcieliśmy smak. Chcę zasugerować kulinarny przepis na przygotowanie wspaniałej przekąski do stołu z takiego kawioru. Możesz podawać takie jedzenie z kromką czarnego chleba lub cienkim naleśnikiem.
najpierw musisz rozgnieść kawior dorsza łyżką, aby zmiażdżyć jajka. Następnie ubij kawior mikserem i wlej olej roślinny cienkim strumieniem. Ubij kawior z masłem, aż zostanie wchłonięty przez kawior, około 3 minut. Olej roślinny można dodać nieco więcej niż 600-800 gr.. im więcej oleju, tym bardziej puszysty będzie kawior i nie zepsuje się tak bardzo w lodówce.
drobno posiekaj cebulę lub możesz ją nawet zetrzeć. Posiekaną cebulę, aby gorycz zniknęła, należy umieścić w kuchence mikrofalowej na kilka sekund.
dodaj cebulę do ubitego kawioru, posyp sokiem z cytryny. Następnie dodaj biały chleb namoczony w mleku lub wodzie lub startą bułkę tartą, wszystko wymieszaj mikserem.
każdy inny kawior, zarówno morski, jak i rzeczny, może być używany jako kawior.
połóż gotowy kawior z dorsza na kromce czarnego chleba, udekoruj ziołami i połową oliwki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Biały chleb - 266 kcal/100g
- Kawior z dorsza - 115 kcal/100g