Navaga & ndash; niesamowite ryby morskie. Kucharze na całym świecie cenią go za soczystość, umiarkowaną zawartość tłuszczu i delikatny smak. W niektórych krajach ta ryba z rodziny dorsza jest nawet uważana za przysmak. Przepisy na dania z navagą zajmują honorowe miejsce w zeszytach wielu rosyjskich gospodyń domowych. Z jego pomocą możesz przygotować wiele oryginalnych potraw. Jest dobry w każdej formie: jest smażony na patelni i grillu, pieczony w piekarniku (w plasterkach lub w całości), duszony w powolnej kuchence, wędzony, używany jako baza do zup i zupy rybnej, główny składnik mieszanek. Filet tworzy niesamowite mięso mielone, które idealnie nadaje się do robienia pasztecików i zraz z nadzieniem. Bogata w witaminy, umiarkowanie kaloryczna mieszkanka mórz & ndash; wspaniały towarzysz warzyw. Jest piękny w połączeniu z cytryną, jabłkami, wszelkiego rodzaju pikantnymi sosami, marynatami, kwaśną śmietaną, dowolnymi przyprawami. Przygotowuje się go bardzo szybko, a przygotowanie ryby zajmuje minimum czasu: nie jest trudne do czyszczenia, bardzo łatwo oddziela się od kości i praktycznie nie zawiera małych kości. Mięso navagi przypadnie do gustu nie tylko prawdziwym specjalistom od dań rybnych, ale także początkującym kucharzom, którzy dopiero odkrywają swoje kulinarne talenty.
106 kcal
40 minutes
Zdrowe, dietetyczne, szybkie, łatwe, dla całej rodziny! Nawaga pieczona w
Powiązane i dodatkowe kategorie: