skład / składniki
metoda gotowania
1. Bierzemy małą miskę, w której rozprowadzamy określoną ilość sosu pomidorowego. Dodaj olej roślinny do sosu (możesz użyć oliwy lub rafinowanego słonecznika). Wszystko dobrze wymieszaj, aż będzie gładkie.
2. Piersi z kurczaka, z których należy usunąć skórę i wyciąć kość, umyć, osuszyć z nadmiaru wilgoci ręcznikami papierowymi. Następnie kładziemy na dnie średniej wielkości głębokiej miski, posypujemy solą i wybranymi przyprawami, wcieramy je w mięso. Następnie wlej mieszaninę sosu pomidorowego i oleju roślinnego, dobrze wymieszaj bezpośrednio rękami, wcierając mieszaninę w mięso z kurczaka. Pozostaw kurczaka w tej formie na 30 minut, przykrywając miskę pokrywką. Pozostaw w temperaturze pokojowej. Możesz marynować kurczaka przez noc, ale w tym przypadku wkładamy mięso do lodówki.
3. Kładziemy patelnię grillową na dużym ogniu i dobrze ją podgrzewamy. Lekko posmaruj olejem roślinnym(idealnie-spryskaj olej sprayem). Gdy patelnia się rozgrzeje, zmniejsz ciepło do średniego. Połóż mięso na patelni i smaż przez 5-7 minut, a następnie odwróć na drugą stronę i smaż przez kolejne 5-7 minut. Mięso powinno mieć piękny złoty kolor.
4. Umyj i osusz pomidory, a następnie pokrój je w plasterki. Trzy sery na średniej tarce. Rozłóż plastry pomidorów na mięsie, posyp serem. Przykryj patelnię pokrywką, odczekaj 1-2 minuty (aż ser się stopi), a następnie zdejmij patelnię z ognia.
podawaj gotowe danie na gorąco z dowolnym dodatkiem do smaku. Posyp mięso posiekanymi ziołami i odrobiną suchych przypraw (idealne, jeśli świeżo zmielony czarny pieprz).
tłuczone ziemniaki lub pieczone, gotowane są idealne do takiego mięsa. pieczone ziemniaki. Możesz podać przystawkę z różnych zbóż, roślin strączkowych lub makaronu do mięsa z kurczaka. Pieczone mięso dobrze komponuje się ze świeżymi lub pieczonymi warzywami, różnymi sałatkami, świeżymi ziołami.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser"Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Sos pomidorowy ostry - 99 kcal/100g