skład / składniki
metoda gotowania
1. W razie potrzeby rozmrozić stek. Nie musisz bić takiego mięsa, co więcej, Ta akcja może go nawet zepsuć.
2. Posolić stek z obu stron, posypać przyprawami i ziołami, wcierając je w mięso (również z obu stron).
3. Posmaruj stek z obu stron olejem roślinnym.
4. Dobrze podgrzej patelnię, połóż na niej stek. Ponieważ jest już Naoliwiony, nie jest konieczne smarowanie samej patelni.
5. Podsmaż stek na dużym ogniu z obu stron. Aby uzyskać wzór w kształcie siatki na steku, musisz smażyć 2 razy z każdej strony, tylko drugi raz obróć stek o 90 stopni. Chcę powiedzieć, że siatka na steku jest całkowicie opcjonalna, równie dobrze możesz smażyć steki na dowolnej, najbardziej zwykłej płaskiej patelni.
średnio proces smażenia trwa maksymalnie 10 minut. Oznacza to, że każdy etap smażenia wynosi 2-2, 5 minuty: z jednej strony, z drugiej, ponownie z pierwszej i ponownie z drugiej. Nie rozgotuj mięsa, w przeciwnym razie straci swoją soczystość.
podawaj stek ze świeżymi ziołami, ulubionym sosem, warzywami.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cielęcina-mostek - 213 kcal/100g
- Polędwica cielęca - 158 kcal/100g
- Cielęcina-noga - 161 kcal/100g
- Cielęcina-szynka - 108 kcal/100g
- Kotlet cielęcy z kością - 188 kcal/100g
- Sznycel cielęcy - 162 kcal/100g
- Cielęcina-część grzbietowa - 210 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Mieszanka ziół - 259 kcal/100g