a co mówić o smakoszy! Przepisy na steki interesują nie tylko profesjonalnych kucharzy, ale także zwykłych współczesnych kobiet, które lubią rozpieszczać swoją rodzinę pysznymi. Większość gospodyń domowych chciałaby opanować technologię smażenia, nauczyć się umiejętnie gotować i wybierać odpowiednią wołowinę. Czy to takie proste? Stek to gruby kawałek mięsa smażony z obu stron. Aby jakościowo przygotować tę ucztę, będziesz potrzebować wybranych części tuszy młodego cielęcia. Zrób to całkiem realistycznie w domu.
pięć najczęściej używanych składników w przepisach:
Produkt | kalorie kcal w 100g | białka G w 100g | tłuszcze G w 100g | węglowodany G w 100g |
---|---|---|---|---|
oliwa z oliwek | 913 | 0 | 99.8 | 0 |
cytryny | 16 | 0.9 | 0.1 | 3 |
sok z cytryny | 16 | 0.9 | 0 | 3 |
sos sojowy | 51 | 6 | 0 | 66.6 |
masło | 734 | 0.5 | 82.5 | 0.8 |
najważniejsze jest opanowanie kilku sztuczek. Nie musisz mieć specjalnego sprzętu, możesz użyć zwykłego piekarnika. Najpierw kawałek mięsa umieszcza się na bardzo gorącej patelni i pozostawia tam, aż utworzy się skorupa, a następnie przenosi na mniej gorącą powierzchnię i gotuje. Następnie smakołyk musi dać trochę & laquo; odpocząć & raquo;, aby sok w środku miał czas na równomierne rozproszenie. Istnieją różne stopnie wysmażenia - podczas gotowania można wziąć pod uwagę osobiste preferencje kulinarne.