skład / składniki
metoda gotowania
jak upiec stek z dorsza w folii z czosnkiem i pomarańczami?
1. Dobrze oczyść rybę, usuwając wszystkie niepotrzebne części, umyj. Pokrój na porcje (około 2 cm grubości), Mam 5 sztuk. Osusz każdy z nich ręcznikiem papierowym-nie powinno być nadmiaru wilgoci.
2. Pokrój folię na kawałki-tyle, ile masz porcji.
3. Na środku każdego prostokąta z folii umieść stek rybny (porcja).
4. Czosnek obrać i wycisnąć przez prasę, rozprowadzić na wszystkich stekach.
5. Posyp przyprawami i suszonymi ziołami: imbirem, kolendrą, koprem włoskim, miętą. Dodaj sól i skórkę pomarańczową. Ogólnie rzecz biorąc, możesz wybrać przyprawy według własnych upodobań, plasterki pomarańczy i skórkę można zastąpić cytryną.
6. Połóż małe kawałki masła i kawałek pomarańczy na stekach.
7. Szczelnie zawiń folię i pozostaw do marynowania na pół godziny.
8. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni.
9. Gotuj rybę przez 20 minut.
10. Podawaj steki do stołu, dekorując ziołami. Są pyszne zarówno na ciepło, jak i na zimno.
smacznego!
W przypadku tego przepisu lepiej nie brać mrożonych, ale świeżych ryb, w przeciwnym razie gotowa ryba może być sucha.
jak prawidłowo gotować w folii? Odpowiedź na to pytanie, a także przydatne wskazówki i hacki życiowe do gotowania różnych potraw, przeczytaj artykuł folia aluminiowa - pomocnik w kuchni i życiu codziennym .
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Mięta świeża - 49 kcal/100g
- Mięta suszona - 285 kcal/100g
- Mięta - 49 kcal/100g
- Koper włoski - 49 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Skórka pomarańczowa - 97 kcal/100g
- Stek z dorsza - 204 kcal/100g