za to
Przepisy z koprem włoskim
zaleca się stosowanie łodyg, liści, kwiatów i nasion tej rośliny. Świeże liście kopru włoskiego dodaje się do
sałatki
,
dania z warzyw
i ryby, a także w
sosy
. Koper włoski jako przyprawa doskonale nadaje się do
dania wieprzowe
. Całe liście tej rośliny są używane do pieczenia mięsa, kurczaka lub ryb w piekarniku.
w kuchni śródziemnomorskiej łodygi kopru włoskiego są blanszowane i chłodzone jako dodatek. We Włoszech koper włoski jest marynowany. Koper włoski w
kuchnia indyjska
jest często dodawany podczas gotowania
dania z jagnięciny
. Jeśli nasiona kopru włoskiego zostaną lekko usmażone na patelni bez oleju przed użyciem, staną się słodsze i bardziej aromatyczne.
kwiaty kopru włoskiego, jeśli przygotowujemy w domu preparaty na zimę, używamy marynat do solenia ogórków, pomidorów, cukinii, bakłażana i innych warzyw w celu poprawy aromatu. W przemyśle spożywczym przyprawa ta jest wykorzystywana do produkcji kiełbas i kiełbasek, a także do konserwowania ryb.
owoce kopru włoskiego znalazły zastosowanie w pieczeniu wyrobów piekarniczych i cukierniczych. Zmielone nasiona kopru włoskiego służą do przygotowania oleju roślinnego, który jest następnie z powodzeniem stosowany w produkcji cukierniczej. W różnych postaciach koper włoski można dodać do
desery
i słodkie potrawy. Zmielone nasiona tej przyprawy są również używane do posypywania mięsa smażonego na rożnie. W postaci proszku herbata kopru włoskiego aromatyzuje. Ta przyprawa jest również używana do aromatyzowania alkoholu.
świeże lub suszone warzywa, aby poprawić smak, należy zalać wrzącą wodą na kilka sekund przed użyciem, a następnie spuścić wodę. Koper włoski należy przechowywać w szklanej lub fajansowej misce.
167 kcal
50 minutes
Włoskie danie przygotowane przez Ciebie! Gotuj pyszne!
103 kcal
20 minutes
Nie wiesz, co jeść, aby schudnąć? Ta sałatka jest dla ciebie!
28 kcal
2 hours
Miłośnicy ostrzy pokochają to! Bakłażan z keczupem chili na zimę to przepis na
200 kcal
1 hour
W świąteczny sposób pyszne soczyste i aromatyczne mięso! Wieprzowina z kością w
199 kcal
1 hour15 minutes
Przepyszna ryba pieczona z przyprawami. Pachnące, smaczne, soczyste!
360 kcal
2 hours40 minutes
Pikantna, łagodna, niesamowicie aromatyczna niemiecka uczta! Pierniki Lebkuchen
93 kcal
1 hour30 minutes
Ten sos ma piękny kolor i pyszny smak! Czerwony chiński SOS świetnie komponuje
69 kcal
4 hours25 minutes
Jasny, piękny, pachnący! Pyszna zupa grzybowa dla ciebie!
Powiązane i dodatkowe kategorie:
- Kuchnia narodowa
- Drugie danie
- Mięso i produkty mięsne
- Warzywa
- Owoce jagody
- Przyprawy przyprawy przyprawy
- Liście kwiaty korzenie
- Tłuszcze i oleje
- Czosnek
- Kapar
- Koper włoski
- Dania z majerankiem
- Oregano
- Pietruszka
- Rozmaryn
- Sól
- Tymianek
- Mieszanka ziół
- Dania z olejem roślinnym
- Kuchnia śródziemnomorska
- Smażenie
- Na patelni
- Drugie z mięsa
- Mięso drobiowe
- Kurczak z warzywami
- Z cebula
- Z cytryn
- Bez jajek
- Przepisy bezmleczne