szaszłyki wieprzowe z grilla z oregano, koprem włoskim i kurkumą

świetne danie natury! Firma będzie zachwycona! Szaszłyki wieprzowe na grillu są cudownie smaczne! Wszystko to dzięki pikantnemu makaronowi, w którym marynowane jest mięso. W przepisie wieprzowina jest marynowana przez dwie godziny, ale będzie jeszcze smaczniejsza, jeśli pozostanie na całą noc, a mianowicie na 8-10 godzin. Połączenie przypraw i przypraw tworzy niepowtarzalny zestaw aromatów i smaków. Zrębki na ciepło można kupić lub przygotować samodzielnie. Najważniejsze jest to, że ciepło jest silne, ale płomienie nie migają.
Alexa-Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 15 g
tłuszcze 58 % 23 g
węglowodany 5 % 2 g
274 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 3 h

tradycyjnie wyprawa na łono natury nie jest kompletna bez Dania takiego jak kebab. Jest kochany przez wszystkich od małych do dużych. Do grilla najlepiej wybrać mięso wieprzowe. Pożądane jest, aby była to polędwica bez dużej ilości tłuszczu. Im lepsze mięso, tym smaczniejsze będzie gotowe danie. Osobno warto zwrócić uwagę na działanie marynaty. Od tego zależy, jak soczyste będzie mięso, jaki będzie smak, jak ostry będzie.

1. Polędwiczki wieprzowe wybieramy wysokiej jakości, świeże. Odetnij nadmiar tłuszczu, wszelkiego rodzaju filmy. Następnie umyj mięso pod bieżącą wodą. Suszymy ręcznikami papierowymi. Pokrój w kostkę około 3-4 centymetrów.

2. W osobnym pojemniku mieszamy przyprawy i przyprawy: kminek, kolendrę, oregano, paprykę, kurkumę, nasiona kopru włoskiego, ziele angielskie i czarny pieprz, cynamon. A także dodaj sól, wlej sok z cytryny, oliwę z oliwek. Wszystko dokładnie wymieszaj, aby uzyskać pastę o jednolitej konsystencji.

3. Włóż wieprzowinę do głębokiej miski, wlej pachnącą pastę. Mieszać. Każdy kawałek powinien być pokryty marynatą. Przykryj miskę folią spożywczą lub pokrywką, Wyślij do lodówki na 2 godziny. Jeśli to możliwe, możesz zostawić na całą noc.

4. Nawlecz wieprzowinę na szaszłyki. Smażyć na grillu przez kilka minut z każdej strony, aż mięso się zrumieni. Dokładny czas gotowania będzie się różnić w zależności od grubości kawałków wieprzowiny i ciepła w grillu.

podawaj ze świeżymi warzywami, sosami do smaku.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Cynamon - 247   kcal/100g
  • Kurkuma - 325   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Koper włoski - 49   kcal/100g
  • Kminek - 333   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Oregano wytrawne - 306   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g

Podobne przepisy