skład / składniki
metoda gotowania
1. Masło przeznaczone do ciasta należy pokroić w drobną kostkę.
2. Przesiej mąkę, wymieszaj z solą, dodaj kostki masła i posiekaj je razem z mąką na okruchy.
3. Włóż jogurt, żółtka, wszystko wymieszaj. Zagnieść ciasto. Jeśli okaże się zbyt stromy, wlej trochę lodowatej wody.
4. Z ciasta uformować kulkę, owinąć folią spożywczą, wstawić do lodówki na 30 minut.
5. Rozwałkuj ciasto na warstwę o 5 cm większą niż naczynie do pieczenia, a następnie przenieś tę warstwę do formy wyłożonej pergaminem, tworząc boki. Wyjmij formę z podstawą ciasta na 30 minut do lodówki.
6. Połóż kawałek pergaminu na podstawie, ułóż fasolę i piecz przez 20 minut w piekarniku (180 stopni). Następnie usuń ciężar i pergamin, pozwól bazie nieco ostygnąć.
7. Pokrój koper włoski na talerze, włóż do patelni rozgrzanej masłem i smaż na złoty kolor z obu stron.
8. Ryby, wcześniej obrane, umyte i wysuszone, posolić i pieprzyć, posmarować oliwą z oliwek.
9. Wymieszaj jajka ze śmietaną, ubij, a następnie dodaj parmezan. Wlać powstałą mieszaninę do podstawy ciasta, wstawić do piekarnika na 10 minut (180 stopni).
10. Wyjmij formę z piekarnika, połóż rybę i koper włoski na wierzchu ciasta. Włóż ponownie piec - na 15 minut.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koper włoski - 49 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Barabulka - 117 kcal/100g