mówią, że nawet tłuszcz barabulki pachnie dobrze, w wyjątkowy sposób.
aby wybrać Bęben, zwróć uwagę na elastyczność jego pleców (po naciśnięciu palcem świeży okaz przywraca kształt), zapach (nie powinien być ostry), obecność wąsów oraz przejrzystość i "przejrzystość" oczu.
Główny sezon sułtanki (tak nazywali ją Turcy ze względu na eleganckie wąsy) – jesień. Jest gruba i słodka.
najsmaczniejsza jest smażona barbulya (i tak nazywają ją Grecy). Łuski są czyszczone, tusze układane są na patelni z oliwą z oliwek, podawane z oliwkami. Nawet na patelni połóż rybę nie na boku, ale połóż ją na brzuchach, blisko siebie, przykryj pokrywką i gotuj na średnim ogniu, aż oczy staną się białe. Pyszne i domowe.
gotuje z nią ucho. Zupa rybna jest niesamowita! Najlepszy jest napar z pięciu rodzajów życia morskiego-Barabulka, okoń, kryza, garbnik i ostrobok.
w Grecji barbuglia jest na pierwszym miejscu w menu każdej tawerny. Gotuje się go w głębokim tłuszczu i na grillu. W piekarniku piecze się w sosie pomidorowym – okazuje się piękną czerwoną skórką, spektakularną do podania. Ta opcja gotowania może być wykorzystana na pyszne domowe wakacje.
Powiązane i dodatkowe kategorie:
- Kuchnia narodowa
- Zupy
- Półprodukty
- Ryby i owoce morza
- Owoce morza
- Warzywa
- Wypieki
- Przyprawy przyprawy przyprawy
- Tłuszcze i oleje
- Alkohol
- Inne
- Chleb pszenny
- Czosnek
- Liść laurowy
- Z papryką
- Pietruszka
- Seler
- Sól
- Dania z olejem roślinnym
- Zakupione wino
- Woda
- Kuchnia śródziemnomorska
- Gotowanie
- Zupy rybne
- Zupa z selera
- Zupa bez ziemniaków
- Sos
- Ryba z warzywami
- Ryba rzeczna
- Barabulka
- Dorada
- Z kalmarów
- Dania z małży
- Krewetki
- Z marchwi
- Z cebula
- Bez jajek
- Przepisy bezmleczne