Barabulka Czarnomorska smażona

pyszna mała rybka z delikatnym mięsem i chrupiącą skórką! . Ta ryba jest bardzo smaczna, a jej przygotowanie jest bardzo proste i szybkie. Nawiasem mówiąc, czyszczenie jest również proste. Poza tym ta ryba nie ma żółci, więc niektórzy nawet jej nie patroszą, ale ja osobiście zawsze to robię. Usmaż rybę zgodnie z tym przepisem-poczęstuj swoją rodzinę pysznym przysmakiem!
ReinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 34 % 15 g
tłuszcze 36 % 16 g
węglowodany 30 % 13 g
257 kcal
IG: 31 / 0 / 69

metoda gotowania

Czas gotowania: 45 min

1. Umyj i wyczyść Bęben. Nie jest to trudne - wystarczy przesunąć palcem po łuskach pod strumieniem zimnej wody. Wypatroszyć.
2. Lekko osusz rybę ręcznikami papierowymi, włóż do miski.
3. Wlej mąkę i skrobię na rybę, wymieszaj bezpośrednio rękami.
4. Podgrzej głęboką patelnię (lub kocioł) olejem roślinnym.
5. Smaż rybę na oleju na złoty kolor z obu stron.
6. Połóż gotową rybę na ręczniku papierowym. Ma to na celu usunięcie nadmiaru oleju.
7. Gdy ryba jest gorąca, posyp ją świeżo zmielonym pieprzem, skrop sokiem z cytryny i podawaj.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Skrobia - 320   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Barabulka - 117   kcal/100g

Podobne przepisy