Barabulka Czarnomorska smażona
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
1. Umyj i wyczyść Bęben. Nie jest to trudne - wystarczy przesunąć palcem po łuskach pod strumieniem zimnej wody. Wypatroszyć.
2. Lekko osusz rybę ręcznikami papierowymi, włóż do miski.
3. Wlej mąkę i skrobię na rybę, wymieszaj bezpośrednio rękami.
4. Podgrzej głęboką patelnię (lub kocioł) olejem roślinnym.
5. Smaż rybę na oleju na złoty kolor z obu stron.
6. Połóż gotową rybę na ręczniku papierowym. Ma to na celu usunięcie nadmiaru oleju.
7. Gdy ryba jest gorąca, posyp ją świeżo zmielonym pieprzem, skrop sokiem z cytryny i podawaj.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Barabulka - 117 kcal/100g