skład / składniki
metoda gotowania
1. Świeże papryczki chili, paprykę i cayenne należy umyć, usunąć łodygi i nasiona (jeśli chcesz, aby były bardzo ostre, możesz zostawić nasiona). Następnie posiekaj przygotowane papryki.
2. Dodaj do nich paprykę (proszek), sól morską, brązowy cukier, czosnek w proszku i mielony czarny pieprz. Wszystko dokładnie wymieszaj.
3. Włóż musztardę do mieszanki, wlej oliwę z oliwek. Wszystko ponownie dobrze wymieszaj.
4. Umyj tusze królika, osusz ręcznikami papierowymi, a następnie przetrzyj pachnącą pikantną mieszanką ze wszystkich stron - zarówno wewnątrz, jak i na zewnątrz.
5. Połóż tuszę na szpikulcu i podczas przygotowywania węgli pozwól królikowi położyć się w temperaturze pokojowej.
6. Węgle są gotowe-Ustaw rożen. Piecz królika, aż będzie ugotowany i pyszny, pamiętając o powolnym obracaniu, aby równomiernie się ugotował.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Królik (cięcie) - 188 kcal/100g
- Królik pieczony - 241 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Musztarda stołówka - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Brązowy cukier - 394 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Pieprz cayenne - 318 kcal/100g
- Czosnek w proszku - 331 kcal/100g