Królik pieczony na rożnie

apetyczne i aromatyczne mięso królika pieczone na rożnie! Przygotuj! Bardzo lubimy mięso królików, a dzięki temu, że krewni zajmują się ich hodowlą, mięso delikatesowe jest dość często na naszym stole. Różne potrawy są pyszne z królikiem, ale szczególnie dobrze będzie ugotowane na rożnie. Zwłaszcza z aromatycznymi przyprawami. Spróbuj!
Mila-MilaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 50 % 20 g
tłuszcze 48 % 19 g
węglowodany 3 % 1 g
202 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 4 h

1. Świeże papryczki chili, paprykę i cayenne należy umyć, usunąć łodygi i nasiona (jeśli chcesz, aby były bardzo ostre, możesz zostawić nasiona). Następnie posiekaj przygotowane papryki.
2. Dodaj do nich paprykę (proszek), sól morską, brązowy cukier, czosnek w proszku i mielony czarny pieprz. Wszystko dokładnie wymieszaj.
3. Włóż musztardę do mieszanki, wlej oliwę z oliwek. Wszystko ponownie dobrze wymieszaj.
4. Umyj tusze królika, osusz ręcznikami papierowymi, a następnie przetrzyj pachnącą pikantną mieszanką ze wszystkich stron - zarówno wewnątrz, jak i na zewnątrz.
5. Połóż tuszę na szpikulcu i podczas przygotowywania węgli pozwól królikowi położyć się w temperaturze pokojowej.
6. Węgle są gotowe-Ustaw rożen. Piecz królika, aż będzie ugotowany i pyszny, pamiętając o powolnym obracaniu, aby równomiernie się ugotował.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Królik (cięcie) - 188   kcal/100g
  • Królik pieczony - 241   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Musztarda stołówka - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Brązowy cukier - 394   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Sól morska - 0   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g
  • Pieprz cayenne - 318   kcal/100g
  • Czosnek w proszku - 331   kcal/100g

Podobne przepisy