skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Obierz czosnek i pokrój w cienkie plasterki
Krok 2:
W misce wymieszaj czosnek, oliwę z oliwek, ziarna pieprzu, pieprz cayenne i Kari
Krok 3:
Wymieszaj. Mięso należy pokroić na duże kawałki o grubości 2-3 cm.
Krok 4:
Przykryj pojemnik pokrywką i pozostaw do marynowania przez 1 godzinę. W tym czasie mięso należy kilkakrotnie obrócić
Krok 5:
Morele myjemy i kroimy na 4 części
Krok 6:
Cebula drobno pokrojona w krążki
Krok 7:
Po upływie czasu wyjmujemy mięso z pojemnika, aby marynata pozostała. Posmaruj patelnię grillową masłem i dodaj całą marynatę
Krok 8:
Rozłóż go równomiernie na dnie patelni. Rozłóż mięso. W rozgrzanym piekarniku do 230 stopni gotuj przez 6 minut z jednej strony. Po odwróceniu i kontynuowaniu gotowania przez kolejne 2 minuty z drugiej strony. Jeśli lubisz steki z krwią, skróć czas gotowania. 4-5 min z jednej strony i 1-2 min z drugiej
Krok 9:
Mięso jest gotowe, przełóż je do folii, aby trochę odpoczęło. A na patelni z sokiem włóż morele, cebulę i wodę lub bulion
Krok 10:
Dusić na średnim ogniu przez 2-3 min
Krok 11:
Możesz podawać steki z morelą, doprawione solą i cukrem do smaku. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal / 100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Żeberka wołowe - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Morele - 46 kcal / 100g
- Morele w puszkach - 50 kcal/100g
- Curry - 352 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal / 100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Pieprz cayenne - 318 kcal/100g