Roladki z paluszków krabowych z jajkiem z serem majonezowym

proste bułki z przekąskami na każdym stole. Proste i smaczne.
Nicolas_BlogAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 6 g
tłuszcze 19 % 4 g
węglowodany 52 % 11 g
106 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Każdy kij kraba musi zostać rozłożony na warstwę.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Musisz także zetrzeć ser na drobnej tarce. Przenieś go do głębokiego talerza. I musisz zetrzeć jajko, a także przenieść je na talerz.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Drobno posiekaj czosnek. A teraz dodaj majonez, sól i wszystko wymieszaj.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Następnie rozłóż nadzienie na warstwie paluszka krabowego.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    I zawiń warstwę w rolkę,

Rolada krabowa, którą gotowałem na końcu filmu!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Paluszki krabowe - 73   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Vici soczyste - 73   kcal/100g
  • Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Miramar - 140   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy