Bruschetta z twarogiem po włosku

pikantna przekąska do wina, która nie wymaga wymówki! Prosty i oryginalny przepis na cztery rodzaje klasycznej włoskiej przekąski na każdy gust!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 16 % 7 g
tłuszcze 20 % 9 g
węglowodany 64 % 28 g
226 kcal
IG: 7 / 89 / 4

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Do przygotowania przekąsek wybieramy włoski chleb "ciabatta", kroimy go na tosty i opiekamy na suchej patelni, uprzednio smarując oliwą z oliwek.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dobrze pocieramy tosty czosnkiem.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Rozłóż twarożek i suszone pomidory na grzance.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj trochę twarogu i liści rukoli do pomidorów, które są źródłem niezbędnych aminokwasów.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wymieszaj ser twarogowy z pesto i nałóż cienką warstwę na tosty, rozłóż kawałki pasztetu z wątroby i liście rukoli na wierzchu.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Ugotowane buraki kroimy w cienkie plasterki i zwijamy w bułki, które układamy na liściach rukoli i posypujemy sezamem.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Drobno posiekaj koperek i dobrze wymieszaj z twarogiem. Pokrój świeży ogórek w małe paski i drobno posiekaj filet z czerwonej ryby. Rozłóż ogórki z rybą w misce i dobrze wymieszaj, dodając sok z cytryny.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Ser twarogowy z koperkiem nakładamy równomiernie na tosty, na wierzch układamy rybę z ogórkami, dociskamy i dodajemy liście rukoli.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Drobno posiekaj oliwki, dodaj je do twarogu i wymieszaj, aby rozłożyć na grzance. Na wierzch dodajemy gałązki rukoli, pokrojone plastry wieprzowiny, kawałki sera, gałązki koperku i ruscole.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Gotowanie pyszne, gotowanie proste, gotowanie noworocznych przekąsek mięsnych i rybnych razem w domu!

kulinarną cechą kanapek Bruschetta (La Bruschetta) jest łatwość przygotowania i możliwość eksperymentowania z różnymi produktami!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Suszone całe nasiona sezamu - 563   kcal/100g
  • Łuskane nasiona sezamu - 582   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Rukola - 25   kcal/100g
  • Biały chleb - 266   kcal/100g
  • Sos Pesto - 565   kcal/100g
  • Pasztet z wątróbki - 314   kcal/100g
  • Bujenina - 233   kcal/100g
  • Ser twarogowy - 223   kcal/100g
  • Czerwona ryba - 191   kcal/100g
  • Suszone pomidory - 213   kcal/100g

Podobne przepisy