skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić kremówkę cukrową? Przygotuj żywność zgodnie z podaną listą.
Krok 2:
Zmiel cukier w młynku do Kawy na drobny proszek. Lub weź gotowy cukier puder.
Krok 3:
Oddziel białko od żółtka, jajko powinno być zimne lub włóż teraz białko do lodówki.
Krok 4:
Ubij białko mikserem do stabilnych szczytów - takich, aby masa nie wylała się po obróceniu pojemnika, ale pozostała jednolita. Stopniowo dodawaj cukier puder, kontynuując ubijanie.
Krok 5:
Wytnij plasterek cytryny i wyciśnij z niego sok. Kontynuuj ubijanie.
Krok 6:
Powinieneś mieć gęstą, przewiewną pianę. Za pomocą tej masy możesz napełnić worek do szprycowania lub strzykawkę i wycisnąć pierścienie wzorów lub po prostu rozprowadzić łyżką na bułkach lub innych wypiekach.
Krok 7:
Podawaj bułeczki z krówką z cukru pudru do herbaty lub kawy, takie bułeczki są również wspaniałe z mlekiem. Ta opcja jest szczególnie dobra dla dzieci.
przepis jest prosty, ale wynik zależy od jakości produktów. Możesz gotować krówki z cukrem, ale będziesz musiał ubijać dłużej, a czasami ziarna pozostają, więc lepiej wziąć cukier puder. Słodka słodycz jest dobrze wyciszona przez dodanie soku z cytryny.
wszelkie zwykłe bułeczki bez nadzienia staną się nieodparte i smaczne, jeśli pokryjesz je grubą krówką na wierzchu! Ta kremówka z cukru pudru jest bardzo prosta w przygotowaniu, nadaje się zarówno do bułek, jak i do każdego odpowiedniego domowego wypieku. Przygotowanie krówki zgodnie z proponowanym przepisem wcale nie jest trudne, a co najważniejsze - szybko! A do jego przygotowania wystarczy nic: cukier puder i białko, dla smaku wyciśnij trochę soku z cytryny. Ale krówka okazuje się bujna, przewiewna, nieważka!
skąd wiesz, czy jajko jest świeże? Rozbij go do osobnego pojemnika. Przede wszystkim nie powinno być nieprzyjemnego zapachu. Białko świeżych jaj będzie czyste i czyste. Żółtko nie powinno się rozprzestrzeniać i będzie błyszczące, wypukłe, jednolite.
pamiętaj, aby umyć jajka przed użyciem, ponieważ nawet pozornie czysta skorupa może zawierać szkodliwe bakterie. Najlepiej używać detergentów do żywności i pędzla.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g