cukier puder Kremówka z sokiem z cytryny do bułek

najprostszy sposób na udekorowanie każdego wypieku! Kremówka z cukru pudru jest idealna do dekoracji nie tylko słodkich bułek, ale także wszelkich innych wypieków, w tym ciast i ciast. I nie ma gdzie łatwiej go ugotować!
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 4 % 3 g
tłuszcze 4 % 3 g
węglowodany 93 % 77 g
306 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić kremówkę cukrową? Przygotuj żywność zgodnie z podaną listą.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zmiel cukier w młynku do Kawy na drobny proszek. Lub weź gotowy cukier puder.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Oddziel białko od żółtka, jajko powinno być zimne lub włóż teraz białko do lodówki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ubij białko mikserem do stabilnych szczytów - takich, aby masa nie wylała się po obróceniu pojemnika, ale pozostała jednolita. Stopniowo dodawaj cukier puder, kontynuując ubijanie.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wytnij plasterek cytryny i wyciśnij z niego sok. Kontynuuj ubijanie.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Powinieneś mieć gęstą, przewiewną pianę. Za pomocą tej masy możesz napełnić worek do szprycowania lub strzykawkę i wycisnąć pierścienie wzorów lub po prostu rozprowadzić łyżką na bułkach lub innych wypiekach.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Podawaj bułeczki z krówką z cukru pudru do herbaty lub kawy, takie bułeczki są również wspaniałe z mlekiem. Ta opcja jest szczególnie dobra dla dzieci.

przepis jest prosty, ale wynik zależy od jakości produktów. Możesz gotować krówki z cukrem, ale będziesz musiał ubijać dłużej, a czasami ziarna pozostają, więc lepiej wziąć cukier puder. Słodka słodycz jest dobrze wyciszona przez dodanie soku z cytryny.

wszelkie zwykłe bułeczki bez nadzienia staną się nieodparte i smaczne, jeśli pokryjesz je grubą krówką na wierzchu! Ta kremówka z cukru pudru jest bardzo prosta w przygotowaniu, nadaje się zarówno do bułek, jak i do każdego odpowiedniego domowego wypieku. Przygotowanie krówki zgodnie z proponowanym przepisem wcale nie jest trudne, a co najważniejsze - szybko! A do jego przygotowania wystarczy nic: cukier puder i białko, dla smaku wyciśnij trochę soku z cytryny. Ale krówka okazuje się bujna, przewiewna, nieważka!

skąd wiesz, czy jajko jest świeże? Rozbij go do osobnego pojemnika. Przede wszystkim nie powinno być nieprzyjemnego zapachu. Białko świeżych jaj będzie czyste i czyste. Żółtko nie powinno się rozprzestrzeniać i będzie błyszczące, wypukłe, jednolite.

pamiętaj, aby umyć jajka przed użyciem, ponieważ nawet pozornie czysta skorupa może zawierać szkodliwe bakterie. Najlepiej używać detergentów do żywności i pędzla.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy