lekki i smaczny, świetnie nadaje się do nakładania wzorów i wzorów na biszkopty, pierniki lub babeczki. Słodka pokusa grubszej konsystencji pomaga skleić połówki ciast. Proste przepisy na lukier do ciasta i pieczenia pomogą małym dzieciom nauczyć się lekcji gotowania. Być może w przyszłości, dodając nowy składnik, wymyślą unikalny przepis na plastikową dekorację cukrową.
pięć najczęściej używanych składników w przepisach:
Produkt | kalorie kcal w 100g | białka G w 100g | tłuszcze G w 100g | węglowodany G w 100g |
---|---|---|---|---|
cukier | 398 | 0 | 0 | 99.7 |
masło | 734 | 0.5 | 82.5 | 0.8 |
sok z cytryny | 16 | 0.9 | 0 | 3 |
żelatyna | 355 | 87.2 | 0.4 | 0.7 |
białka jaj | 44 | 11.1 | 0 | 0 |
początkujący powinni pamiętać, że do wyrobów cukierniczych używają schłodzonej masy kremowej, nakładając warstwy na przygotowaną powierzchnię. Nalewanie na bazie żelatyny ma dłuższy okres przydatności do spożycia. Możesz go wcześniej ugotować i podgrzać we właściwym czasie. Lukier & ndash; uniwersalny produkt do & laquo; eleganckich & raquo; dań z ciasta maślanego. Obecność w składzie wody pozwala nam dodawać rozpuszczalne barwniki spożywcze. Połącz fantazję, a Twój świąteczny stół będzie lśnił wszystkimi kolorami tęczy!