Istnieje kilka rodzajów krówek. Mówiąc dokładniej, pod tą nazwą mają na myśli różne produkty. Pierwszym z nich jest „ten sam” kremówka produkowana w fabrykach słodyczy. Jest to rodzaj słodyczy gotowanych na gotowanym, a następnie zamrożonym syropie cukrowym z dodatkiem mleka i śmietany lub bez.
drugi to lepka masa obliczona do glazury wszelkich słodkich wypieków lub ciast. Z reguły jest przygotowywany w domu.
pięć najczęściej używanych składników w przepisach na krówki:
Produkt | kalorie kcal w 100g | białka G w 100g | tłuszcze G w 100g | węglowodany G w 100g |
---|---|---|---|---|
cukier | 398 | 0 | 0 | 99.7 |
mleko | 68 | 3.2 | 3.6 | 4.8 |
masło | 734 | 0.5 | 82.5 | 0.8 |
sok z cytryny | 16 | 0.9 | 0 | 3 |
miód | 400 | 0.8 | 0 | 81.5 |
najłatwiejszą do przygotowania i składu żywności jest krówka cukrowa. Potrzebuje tylko trzech produktów: cukru, wody i soku z cytryny. Na wyjściu uzyskuje się śnieżnobiały mus, który twardnieje po zestaleniu. Są ozdobione ciastami, pączkami, babeczkami, ciasteczkami. Aby uzyskać kolor, możesz dodać dowolny barwnik, naturalny lub sztuczny, a także kakao. Jako półprodukt krówki cukrowe można przechowywać w lodówce przez lata. W razie potrzeby wystarczy go podgrzać przed użyciem. Gospodyni sama wybiera w procesie gotowania, którą krówkę zrobić: lepką czy nie. Jeśli ubijasz dłużej, konsystencja będzie mniej lepka.
więcej & bdquo;skomplikowane & rdquo; w przygotowaniu-mleczna i kremowa krówka. Zasadniczo jest to ten sam cukier, do którego dodano mleko lub śmietanę. Oczywiście nie warto go przechowywać przez lata, nawet jeśli jest w lodówce.
pięć najszybszych przepisów na krówki:
nazwa potrawy | Czas gotowania | kalorie kcal w 100g | oceną użytkowników |
---|---|---|---|
cukier puder Kremówka z sokiem z cytryny do bułek | 20 min | 306 | +33 |
Kremówka na ciasto | 20 min | 247 | +98 |
Cukierki kremówka na śmietanie z miodem | 30 min | 394 | +172 |
czekoladowa krówka kakaowa do ciasta | 30 min | 341 | +171 |
Krówka z mąki grochowej | 30 min | 373 | +14 |
w razie potrzeby każdą krówkę można zamienić w lukier lub cukierki - jest już wybór domowego cukiernika. Doskonale zamarza i utrzymuje kształt. Jeśli w domu są silikonowe formy do cukierków, kremówka jest właśnie dla nich (lub są dla niej).