domowe kremowe cukierki krówkowe

bardzo smaczna domowa krówka z naturalnych produktów! Domowe kremowe cukierki krówkowe to doskonały przysmak o Smaku gotowanego skondensowanego mleka domowej produkcji, przypominający również sorbet. Możesz go bezpiecznie wzbogacić, dodając posiekane lub całe orzechy do kompozycji. Możesz również umieścić kandyzowane owoce lub suszone owoce, takie jak suszona żurawina lub wiśnie. Ciekawą kombinację uzyskuje się, jeśli dodasz do kompozycji trochę wysokiej jakości kakao. Przydatna będzie również niewielka ilość cukru waniliowego.
MariaSAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 2 % 2 g
tłuszcze 17 % 14 g
węglowodany 80 % 66 g
397 kcal
IG: 2 / 0 / 98

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 12 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować domowe cukierki kremówki, przygotuj następujący zestaw produktów: cukier granulowany, świeże mleko, mleko skondensowane, masło, miód, trochę drobnej soli. Mleko, masło i mleko skondensowane, a także miód powinny być wysokiej jakości, dobrymi produktami naturalnymi.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    W rondlu z grubymi dnami połącz granulowany cukier i mleko. Podgrzewać, mieszając od czasu do czasu, aż kryształki cukru całkowicie się rozpuszczą.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj mleko skondensowane, miód, sól i masło do rondla. Kontynuuj podgrzewanie, mieszając.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Często mieszając, podgrzewaj słodką masę na średnim ogniu, aby zaczęła gęstnieć i zauważalnie zmieniać kolor.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Krówka powinna stać się ciemna, koloru gotowanego skondensowanego mleka i gęstej, lepkiej konsystencji. Możesz sprawdzić gotowość w następujący sposób: jeśli kropla schłodzona w szklance lodowatej wody jest miękka i nie klei się, krówka jest gotowa!

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Przenieś kremówkę do formy wyłożonej pergaminem i pozostaw do zastygnięcia. Gotowe krówki, w zależności od konsystencji, pokrój na porcje. Możesz owinąć małe kawałki folii, aby uzyskać prawdziwe cukierki. Jako folię użyłem rękawa do pieczenia.

osobno chcę powiedzieć o konsystencji gotowej krówki. Okazuje się, że jest bardzo różny w zależności od jakości cukru, o ile udało mi się zrozumieć. Z miodu, być może, a także z temperatury krzepnięcia. Nie mogę napisać dokładnych konwencji. Ale oczywiście smak krówki jest niezmienny - bardzo smaczny, ale struktura może być inna, zarówno krucha, jak i lepka, nie twardnieje, a następnie krówkę można podawać jako słodką pastę.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Mleko skondensowane z cukrem - 324   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal / 100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy