skład / składniki
metoda gotowania
tak smaczna i warstwowa sałatka jest dobra, ponieważ można ją podawać o każdej porze roku, ale w taki sposób, aby szybko się zjadła. Chociaż zwykle tak się dzieje, ponieważ należy do kategorii, o której mówią - polizasz palce. Ogólnie rzecz biorąc, jest niesamowity i kochamy go z całą rodziną.
przejdź do gotowania:
1. Przede wszystkim musisz ugotować kilka dużych ziemniaków i trzy jajka. Możesz gotować razem, po prostu wyciągnij jajka 5 minut po ugotowaniu. I sprawdź ziemniaki po 20 minutach nożem, przebijając środek i staraj się nie rozgotować, aby zachować swój kształt. Lepiej oczywiście zrobić to z wyprzedzeniem, aby położyć się w zimnym miejscu.
2. Na największej tarce zetrzyj osobno ziemniaki i jajka, lekko dodaj sól.
3. Włóż szproty do naczyń. Pokrój młodą cebulę na małe kwadraty, dobrze smakuje i nie trzeba jej myć, i wymieszaj ze szprotami, próbując posiekać ryby widelcem.
4. Ogórki solone i świeże również zetrzeć osobno na grubej tarce, a jeśli to możliwe, wyrzucić na sito i lekko wycisnąć nadmiar płynu.
5. Następnie wymieszaj świeży ogórek z pokruszonym koperkiem.
6. Teraz przygotowujemy dowolną odpowiednią formę i naczynie i zaczynamy układać składniki warstwami w formie.
pierwsza warstwa rozłóż połowę ziemniaków.
drugi-szproty z cebulą i posmaruj majonezem.
trzeci - znowu nadchodzi ziemniak.
czwarty to pikle.
piąty-jajka i przykryj majonezem.
szósty-świeże ogórki z koperkiem i udekoruj sosem.
resztę projektu możesz wymyślić samodzielnie, aby pokryć wolne miejsce przy użyciu świeżych warzyw.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Szproty - 363 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 11 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g