Sałatka z grzybami miodowymi i szynką
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
1. Ziemniaki gotujemy w mundurach, jajka na twardo, schładzamy, obieramy, kroimy w małe, zgrabne kostki.
2. Szynkę kroimy w kostkę, proporcjonalnie do ziemniaków i jajek.
3. Na płaskim naczyniu układamy warstwę jajek, trochę solimy, na wierzchu jajek robimy warstwę ziemniaków, solimy, polewamy jogurtem, rozprowadzamy szynkę, również lekko podlewamy jogurtem, posypujemy posiekaną zieloną cebulą.
4. Wlej grzyby miodowe do durszlaka, pozwól płynowi spłynąć, a następnie rozłóż je na sałatce, grzyby miodowe będą ostatnią końcową warstwą i jednocześnie ozdobą.
wysyłamy sałatkę do lodówki na dwie godziny, po czym możesz bezpiecznie podawać.
Poczęstuj się!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Grzybek - 20 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Szynka gotowana - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g