do gotowania
szproty
, małe ryby są wędzone bez wstępnej obróbki, a następnie konserwowane w oleju.
komponowanie
świąteczne menu
, możesz wziąć pod uwagę duże szproty w oleju. Obecnie coraz częściej zaczęły pojawiać się różne
przepisy ze szprotami
. Z tych małych i pysznych ryb można przygotować przepyszne
przekąski
i
sałatki
, które przygotowujemy w domu na każdą okazję. Szproty w ZSRR były nieodłącznym atrybutem na świątecznym stole.
szproty dzielą się na dwa rodzaje: szproty najwyższej jakości i szproty proste. Szproty najwyższej jakości powinny leżeć brzuchem do góry, w kierunku pokrywki słoika, mieć równy złoty kolor, być nienaruszone i delikatne w smaku. Takie szproty nie powinny pękać, jeśli zostaną podważone widelcem. To z najwyższej klasy uzyskuje się doskonałe
naczynia szprotowe
, W takim przypadku jesteś ubezpieczony, ponieważ twoje danie może zepsuć rozpadająca się lub nieapetyczna ryba. Teraz bardzo często można znaleźć szproty, które mają rozczochrany wygląd, a także uszkodzoną skórę i pęknięty brzuch. Mięso takiej ryby jest suche i gotowane, a smak z goryczką.
aby ugotować szproty, ryba idzie na nie albo szprotem, albo salaką, a jeszcze rzadziej innymi małymi śledziami. Szproty mają różne kolory & mdash; jasne lub ciemne. To nie jest wskaźnikiem produkt wysokiej jakości lub nie. Po prostu ciemne szproty wędzą dłużej, a jasne mniej. Nowoczesna technika i technologia gotowania pozwalają dobrze zachować smak ryby, jej wartość odżywczą i naturalny wygląd.
jeśli mówimy o przydatności szprot, to nie wszystko jest tak łatwe, jak się wydaje. Kiedy ta ryba jest myta, nie wszystkie łuski są usuwane. A proces przetwarzania sprawia, że jest prawie niewidoczny. Dlatego takiego jedzenia nie można nazwać lekkostrawnym.
219 kcal
40 minutes
Najsmaczniejsza sałatka budżetowa o Smaku wędzonej ryby. Ta sałatka może zająć
199 kcal
1 hour20 minutes
Pyszne, piękne, z prostych produktów, na świąteczny stół. Sałatka rybna w stawie
Powiązane i dodatkowe kategorie:
- Świąteczny stół
- Sałatki
- Jajka
- Ryby i owoce morza
- Warzywa
- Przyprawy przyprawy przyprawy
- Tłuszcze i oleje
- Zieleń
- Sól
- Majonez
- Gotowanie
- Sałatka z jajkami
- Sałatki świąteczne
- Sałatki z majonezem
- Sałatki warzywne
- Sałatka ziemniaczana
- Sałatka morska
- Świąteczne sałatki
- Przepisy na 8 marca
- Ryba z warzywami
- Ze szprot
- Z marchwi
- Z ziemniaków
- Z cebula