Prosta, obfita i niesamowicie łatwa do zrobienia sałatka! To danie będzie główną atrakcją każdego świątecznego stołu. Pikantność pikantnej marchewki i chrupnięcie krakersów sprawi, że ta oryginalna sałatka będzie preferowana. Po prostu nie można się oprzeć.
Ira autor przepisu
Sałatka koreańska marchewka szproty krakersy
niestety masz wyłączony lub nie działa
Javascript
. Do pracy z większością funkcji na naszej stronie jest to niezbędny element. Skontaktuj się z administratorem, aby rozwiązać ten problem.
Na wagę kompozycji:
w jednej porcji (275 g)
we wszystkich porcjach (550g)
100g
gotowanie krok po kroku
czas gotowania:
10 min
PT10M
Krok 1: W szprotach odetnij ogony. Spuść płyn z groszku. Włóż rybę do głębokiego talerza, rozgnieć widelcem. Dodaj marchewki, groszek, krakersy.
Krok 2: Dopraw majonezem, wymieszaj i podawaj natychmiast. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
Groszek zielony świeży -
280
kcal/100g
Groszek zielony konserwowy -
55
kcal/100g
Krakersy kremowe -
414
kcal/100g
Krakersy pszenne -
331
kcal/100g
Krakersy -
331
kcal/100g
Majonez sałatkowy 50% tłuszczu -
502
kcal/100g
Majonez lekki -
260
kcal/100g
Majonez Prowansalski -
624
kcal/100g
Majonez "prowansalski" -
627
kcal/100g
Majonez stołowy -
627
kcal/100g
Szproty -
363
kcal/100g
Koreańska marchewka -
134
kcal/100g