skład / składniki
metoda gotowania
1. Myjemy i myjemy marchewki, trzy z nich są duże.
2. Obierz cebulę, pokrój w kostkę.
3. Podgrzej patelnię olejem roślinnym, rozłóż cebulę i marchewkę i smaż, aż cebula będzie złota. W tym procesie przeszkadzamy.
4. Dodaj mięso mielone, usmaż wszystko razem.
5. Wlej sól, pieprz, wymieszaj.
6. Drobno posiekaj koperek i natkę pietruszki, dodaj do patelni, ponownie wymieszaj.
7. Rozłóż śmietanę w misce, dodaj musztardę.
8. Rozłóż chleb pita na powierzchni roboczej - oba arkusze zachodzą na siebie , dzięki czemu otrzymamy długą rolkę. Jeśli liść jest duży, wystarczy jeden.
9. Trzy duże sery, równomiernie rozprowadzone na powierzchni chleba pita.
10. Rozłóż gorące nadzienie na serze.
11. Wlać sos śmietanowo-musztardowy (pół) na wierzch.
12. Zwijamy chleb pita z nadzieniem w rolkę.
13. Nasmaruj formę olejem roślinnym, rozłóż przyszły bukhlavash.
14. Posmaruj go pozostałym sosem i wyślij do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25 minut.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Musztarda stołówka - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Lawasz ormiański - 236 kcal/100g
- Pita - 277 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g